Futtsal 't Hogeland wil het zaalvoetbal op het Hogeland op de kaart zetten.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Het zaalvoetbal op het Hogeland krijgt als alles volgens plan verloopt een fantastische impuls door een totaal nieuwe vereniging. Er zijn namelijk vergevorderde plannen voor een nieuwe zaalvoetbalvereniging die onder de naam Futsal ’t Hogeland met meerdere teams aan de competitie zal gaan deelnemen.
1387622586Nfutsal logo 1 1


Een plan waar Antoon Koning, die een van de initiatiefnemers van het oprichten van het nieuwe plan is, het nodige over weet te vertellen. ‘ In de gesprekken die je weleens voert kwam steeds vaker geluiden naar voren dat er behoorlijk veel animo is voor het zaalvoetbal in onze regio. De belemmering zat er echter in dat men niet voor een bepaalde vereniging wilde uitkomen. Dat zorgde er eigenlijk een beetje voor dat spelers die in onze regio woonachtig zijn over allerlei teams verdeeld waren. Dat bracht ons op het idee om een onafhankelijke vereniging op te richten onder de naam Futsal ’t Hogeland.  Een duidelijke naam voor een vereniging die zeker van toepassing is want dat is namelijk wat wij nastreven. Het Hogeland is een groot gebied waar een zaalvoetbalvereniging mogelijk moet zijn en waar we in De Mencke bijvoorbeeld een sporthal zien die zich uitstekend voor de rol van thuishaven zou lenen.”

Maar de rol van de nieuwe vereniging, waar de KNVB nu al zeer enthousiast over is, gaat nog verder vertelt Antoon Koning. ‘Naast dat we met senioren-teams aan de competitie deel willen nemen moet het in onze ogen ook mogelijk zijn om jeugdteams in competities te laten spelen. Daarnaast willen we als nieuwe vereniging ook onze maatschappelijke betrokkenheid tonen door ook iets op het gebied van de gehandicaptensport te doen. Daar bedoel ik mee dat we vinden dat ook deze voetballers en voetbalsters de ruimte moet krijgen om te voetballen en wat wij in een toernooivorm, waarbij zeker een keer in de maand wordt gevoetbald, willen organiseren.”

Duidelijke plannen waar de initiatiefnemers al enkele maanden mee bezig en die zoals gezegd door de KNVB als zeer positief werden ontvangen. ‘Men was van de bond zeer verrast dat wij al zover waren met onze plannen en dat geeft ons het beeld dat we een goed besluit hebben genomen om tot een onafhankelijke vereniging te komen, aldus Antoon Koning die verder verteld dat statutair alles op papier staat en dat de nieuwe vereniging in januari met de verdere plannen naar buiten zal komen. 'Dan zal er ook met de gemeente Eemsmond contact gezocht worden om te kijken wat bijvoorbeeld de mogelijkheden in Sportcentrum De Mencke zijn. Dat De Mencke onze voorkeur heeft mag duidelijk zijn want dat is in mijn ogen een hal waar wel wat meer activiteiten in plaats kunnen vinden. Maar nogmaals, we gaan graag in overleg met de gemeente en eventuele andere betrokkenen want wij denken dat dit voor alle partijen een geweldig initiatief is. Want in het verlengde van onze plannen denk ik bijvoorbeeld aan een groots opgezet zaalvoetbaltoernooi en misschien de mogelijkheid om in de toekomst het Nederlands zaalvoetbalteam, en waar de KNVB zelfs al over sprak,  naar Uithuizen te halen. Dat zou in de toekomst allemaal mogelijk kunnen zijn en vandaar dat ik hoop dat onze plannen op het Hogeland door iedereen positief ontvangen worden. “