Dames Drachtster Boys missen scherpte

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Na de knappe overwinning vorige week op landskampioen Os Lusitanos, stond Drachtster Boys op een gedeelde eerste plaats. Om mee te blijven doen om het kampioenschap moest er vanavond opnieuw worden gewonnen. Watervogels gooide echter roet in het eten, want ook zij doen na vanavond weer mee in de top drie.

 drachtsterboys

Drachtster Boys leek goed te starten aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Shannon Viet die de bal van de tegenstander afpakte en schoot. Keepster Marlice van der Bijl hield tegen en de rebound van Esther van Toledo ging naast. Even later was het opnieuw van Toledo die schoot, ditmaal voorlangs. Daarna was het Watervogels dat wat terug deed. Eerst raakte Aaike Verschoor nog de paal vanuit een gevaarlijke counter, maar daarna wist ze toch de 0-1 te maken. Drachtster Boys had na zeven minuten kans op de gelijkmaker. Esther van Toledo veroverde de bal, maar raakte opnieuw de lat. Marleen Reenders schoot in de rebound voorlangs. Watervogels speelde goed in positie en stond verdedigend sterk, maar het was vooral de paal en de lat die de thuisclub in de weg stonden. Halverwege de eerste helft wist Aaike Verschoor met een slim boogballetje de even voor de goal vrijgelaten Monique van de Rijst te vinden, die er eenvoudig 0-2 van maakte. Een doelpunt van Sylvia van der Geest werd nog afgekeurd nadat er voorafgaand een overtreding was gemaakt door Shannon Viet.

De tweede helft had een zelfde spelbeeld. Beide teams zetten vroeg druk en blijven goed vanuit hun posities spelen. Na een overtreding op Vera Veelers benutte Shannon Viet de vrije trap door de bal dwars door de muur te schieten en de ingevallen keepster Anita Blokker te verschalken en hiermee de aansluitende goal te maken.1-2. Ilja van der Deure vergrootte de voorsprong weer nadat ze Lutske de Vries aan de kant zette en keepster Teuny Bosma wist te passeren met goed schot.1-3. Marleen Reenders bracht weer wat hoop bij Drachtster Boys. Ze kwam goed voor Milenca van Ee en schoot de voorzet van Lutske de Vries binnen, 2-3. Tot de laatste minuten bleef het spannend, maar uiteindelijk trok Drachtster Boys aan het kortste eind. Een goede aanval waarbij Milenca van Ee de bal bij de tweede paal eenvoudig mocht binnen tikken op aangeven van Monique van der Rijst betekende de 2-4. In de laatste minuut mocht Aaike Verschoor nog aanleggen voor een verkorte tien-meter bal na een overtreding op Milenca van Ee. Deze schoot ze resoluut binnen waardoor de eindstand 2-5 werd.

Drachtster Boys Vr1 speelt vrijdagavond 20 december de laatste poulewedstrijd in de landelijke KNVB beker in Noord-Scharwoude tegen FC Plubos. De eerste thuiswedstrijd staat voor vrijdagavond 10 januari op het programma. In de “winterstop” spelen de vrouwen tijdens de Smallingerlandcup op 2 januari een demonstratiewedstrijd tegen een samengesteld Noord Nederlands team en zullen ze meestrijden om het Open Fries Kampioenschap in Franeker.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – Watervogels ‘64 Vr1 2-5