Eenrum zaaldames met moeite gelijk

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In de Ripperdahal te Winsum troffen de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 13 december het met één plaats lager bivakkerende Futsal Winsum.
Eenrum


Onder leiding van scheidsrechter S. Hovenga ontspon zich een pittige wedstrijd. Het ging aardig gelijk op maar het was de thuisploeg dat na 4 minuten de leiding nam. De defensie van Eenrum ging in de fout en Marisha Pol profiteerde: 1-0. Wederom kwam Futsal Winsum maar nu lag keepster Hilma Hamming in de weg. Het gelukte Eenrum om in de 6e minuut langszij te komen. Sarah Rijzinga werkte zich door de Winsumer verdediging en passeerde keepster Ilona Bakker: 1-1. Daarna ging het wederom gelijk op met mogelijkheden over en weer. Doch veelvuldig gingen ballen over en naast en verder waren de beide keepsters, Ilona Bakker van Futsal Winsum en Hilma Hamming van Eenrum, paraat en wisten ze alle ballen te keren. Zo stond het bij de rust nog 1-1.

Ook in de tweede helft zag het publiek twee gelijkwaardige ploegen die vol op de aanval speelden. Kansen waren er over en weer maar op de één of andere manier wilde een doelpunt niet vallen. Het werd daardoor wel een spannende wedstrijd. Tegen het einde van de tweede helft kwam Eenrum nog behoorlijk onder druk maar de thuisploeg wist dit niet af te maken. Het ontbrak Futsal Winsum voorin vooral aan overleg. Als dit verbeterd kan deze ploeg nog ver komen. Ook nu waren beide keepster paraat en zo eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als die bij de rust bereikt was: 1-1. Eenrum was tevreden met deze eindstand aangezien het maar twee wissels had tegen Futsal Winsum 5 en een aantal speelsters door opgelopen lichte blessures niet meer helemaal voluit konden gaan. Pas op 17 januari komt Eenrum weer in actie uit tegen SV De Heracliden.