Roel Klazinga verricht aftrap 28e Leekstervoetbalgala

Geschreven door Erik Ebbinge/Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Roel Klazinga verricht vrijdag 20 december de aftrap van het 28e Leekster Voetbalgala. Roel Klazinga heeft 27 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van het Leekstervoetbalgala en was dus vanaf de eerste editie van het Leekstervoetbalgala present.

LVG 365101h“Ik was in die periode bestuurslid van de v.v. Leek. Ik werd toen door Gerard Bosman en Jan Lubbers benaderd of ik in het bestuur wilde plaatsnemen Er moesten namelijk  twee mensen uit het bestuur van Leek in het Leekstervoetbalgala-bestuur en vandaar dat de vraag kwam of ik daar iets voor voelde."
Roel Klazinga heeft in al die jaren als bestuurslid maar een avond gemist. “Je voelt je toch verplicht om als bestuurslid aanwezig te zijn. Nu ik geen bestuurslid meer ben kan ik een avondje missen, al zal ik nog vaak genoeg aanwezig zijn om mijn opvolger Theo Amsing wegwijs te maken”.

Net als voor velen is het Leekstervoetbalgala ook voor Roel Klazinga een soort reünie. “ Het ontmoeten van bekenden maakt het evenement tot een waar voetbalfeest.’ De formule werkt nog steeds want het Gala blijft veel publiek trekken en wat ik nog steeds als een aangename verrassing zie. Het Leekstervoetbalgala voorziet wat dat betreft in een behoefte want ondanks de crisis hebben we over sponsoring niet te klagen. We hebben nooit de ambitie gehad om bijvoorbeeld het Protos Weering- toernooi, ook al is het toernooi er wel op gebaseerd- te overtreffen. Als men mij vraagt naar het mooiste moment in al die jaren dan kom ik direct op het duel waarin Leek won van Tolbert. En dat is niet om Leek, maar om de verrassing op zich. Sterspelers als Liewes en Bianco waren overgestapt naar Tolbert. Leek was daardoor de  outsider maar wonnen toen van de torenhoge favoriet.  Want laat een ding duidelijk zijn, verrassingen zijn de leukste dingen op  een toernooi ”.

Het zal even wennen zijn, een bestuur zonder Roel Klazinga die bekend stond om zijn zorgvuldigheid, en sociale betrokkenheid. Hij was er altijd en wat zolang het Gala bestaat niet anders zal zijn. Daarvoor is Roel Klazinga te veel liefhebber. Het Leekster Voetbalgala begint, waar Klazinga dus dit jaar de aftrap van verricht begint als altijd met het B-toernooi waar clubs uit de vijfde klasse in uitkomen. Vrijdagavond worden de wedstrijden in poule A en B afgewerkt. Plaats van handeling: Sportcentrum Leek. Zaterdag volgen de groepswedstrijden in poule C en D .  Ook dan is de aanvangstijd 19.00 uur. Op maandag 23 december, vrijdag 27 december en zaterdag 28 december worden vervolgens de poulewedstrijden in het A-toernooi gespeeld. Voor meer informatie: www.lvgala.nl.