Mijn mening: Teams de dupe van onzinnig bekervoetbal !!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Enkele weken geleden sprak ik Sander Eisinga die als trainer/leider aan het damesteam van SC Loppersum verbonden is. Sander maakte zich zorgen over het competitieverloop in de klasse waar het damesteam van SC Loppersum in uitkwam
Vanmorgen, 9 dejohancember werdt ik op de stand in Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse 8 geattendeerd. Inderdaad de klasse waar ook de dames van SC Loppersum in uitkomen. Een klasse waar qua stand geen touw aan vast te knopen is en waar het competitieverloop schever is dan de toren van Pisa ooit zal worden. Wat een oneerlijke competitie is je eerste reactie als je de stand ziet. Want waar twee team de volle negen duels hebben gespeeld, mochten vijf teams acht duels spelen, zijn er twee elftallen die zeven keer de gekleurde schoenen aan mochten trekken en een ploeg mocht zes keer de wei in voor een potje voetbal.

Hoe oneerlijk kan een poule die beslist of je in een degradatie of promotiepoule terecht komt zijn en dat Sander zich daar een paar weken geleden al zorgen over maakte kan ik mij heel goed voorstellen.

Zaterdag 14 december staat het duel Corenos-Loppersum op het programma en dat wordt een duel waarbij er wat op het spel staat. De thuisploeg moet winnen om de zesde plaats, die recht geeft op de promotiepoule, te bereiken en Loppersum heeft aan een punt genoeg om zesde te worden.

Niets aan de hand zou je denken maar dat ligt toch even anders want ook de dames van De Heracliden zijn het kind van de rekening. De Heracliden staat na zeven duels op zes punten tegenover de dames van Loppersum die na zes duels op zeven punten staan. Een gelijkspel in Roodeschool betekent dat Loppersum op 7-7 komt en De Heracliden op 8-6 blijft staan omdat die ploeg nog tegen Loppersum moet inhalen. Ook Corenos moet na zaterdag nog een duel inhalen maar dat gaat niet meer lukken omdat de kalkoenen en de, flappies’ al bijna gebraden klaar liggen. Dat zorgt er voor dat de winnaar van het duel Corenos- Loppersum op een zesde plaats eindigt en de verliezer van dit duel, en De Heracliden ook, veroordeeld worden tot het spelen van de wedstrijden in de degradatiepoule. Een oplossing voor dit onsportief verloop van vele competities is volgens velen snel bedacht en waar ik mij van harte bij aansluit. Stop als KNVB met bekervoetbal voor lagere teams en richt je als bond op de competities die nu door velen als een gedrocht worden gezien en wat gezien de stand in Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse 8 een volledig terechte constatering is.