EKC verliest van ACV

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De damesvoetballers van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden  zaterdag 7 december de return tegen topper ACV uit Assen. Uit had EKC met 7-1 verloren dus men was gewaarschuwd.

Eenrum                                Kloosterburen1

De wedstrijd begon dan ook niet goed. Al na 4 minuten kwam ACV op 0-1. Tot overmaat van ramp viel libero Wendy Reitsma in de 6e minuut ook nog eens geblesseerd uit. Romy Rijzinga werd haar vervangster. Daarna ging het aardig gelijk op hoewel ACV wel een licht overwicht had. Gelukkig was keepster Marijn Nienhuis paraat en hield zij haar doel verder schoon in deze eerste helft. Beide ploegen kregen hun kansen maar het benutten was een tweede zodat het bij de rust nog 0-1 stond. In de rust gaf Lotte Hoogland aan niet meer verder te kunnen. Irene Bos van het tweede elftal werd haar vervangster.

De tweede helft begon heel goed voor EKC. Al na een minuut viel de gelijkmaker over diverse schijven. Via Sarah Rijzinga en Nina Baarslag belandde de bal bij Lisanne Broekema die een schot op het doel loste. Via de voet van een ACV-speelster belandde het leer voor de voeten van Romy Rijzinga die met een mooie boogbal de ACV-keepster verschalkte: 1-1. EKC kreeg meer drang naar voren maar ACV begon steeds meer fysieker te spelen iets waarop de thuisploeg niet direct een antwoord had. Wel kreeg het aantal goede kansen. Zo wist Lisanne Broekema in de 56e minuut Marjon Bos te bereiken die haar schot op de lat uiteen zag spatten. Vervolgens kreeg EKC in de 59e minuut wederom een tegenslag te verwerken. Middenveldster Janet Toonder kon niet verder na een eerder opgelopen blessure en werd vervangen door Lisette Luit van eveneens het tweede elftal. ACV kwam nu meer opzetten maar paal en keepster Marijn Nienhuis stonden een Drentse treffer nog in de weg. Lisanne Broekema zette Marjon Bos wederom voor het Asser doel alwaar de keepster ingreep.  Nadat EKC enkele gevaarlijke momenten voor haar doel overleefde sloeg het noodlot in de 70e minuut alsnog toe. Door een communicatiefout in de EKC-defensie kon één der ACV-ers zo doorlopen en wist zij keepster Nienhuis te passeren: 1-2. Nienhuis liep daarbij een knieblessure op maar moest verder daar er geen wissels meer waren. In de resterende tijd zette ACV nog meer druk maar EKC wist verdere schade te voorkomen. Helaas zag de thuisploeg ook geen kans meer om de wedstrijd te draaien zodat 1-2 ook de eindstand werd waar een gelijkspel toch meer op haar plaats was geweest. Voor EKC breekt hiermee de winterstop aan.

Scoreverloop: 4. ACV 0-1; 46. Romy Rijzinga 1-1; 70. ACV 1-2.

Scheidsrechter: E. de Haan (Eenrum)

Opstelling: Sarah Rijzinga, Wendy Reitsma (6. Romy Rijzinga), Lotte Hoogland (45. Irene Bos), Nina Baarslag, Marijn Nienhuis, Lisanne Broekema, Janet Toonder (59. Lisette Luit), Marjon Bos, Marije Roelink, Krista Berghuis, Alinda Korhorn.