Zaaldames Drachtster Boys in slotseconden langs koploper

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Koploper Os Lusitanos uit Amsterdam begon de wedstrijd met maar één nederlaag uit negen wedstrijden. Deze nederlaag werd in de openingswedstrijd van het seizoen geleden tegen Drachtster Boys. Toen besliste Drachtster Boys de wedstrijd in de allerlaatste minuut (3-2). Vrijdagavond herhaalde Drachtster Boys dit kunststukje door met nog 22 seconden op de klok de winnende goal (4-5) te scoren.

drachtsterboys

Drachtster Boys begon scherp aan de wedstrijd. Er werd kort verdedigd en de duels werden gewonnen. Dit resulteerde al na 2 minuten in de 0-1. Na een goede combinatie tussen Shannon Viet en Esther van Toledo, schoot van Toledo hard raak. In de 8e minuut werd een schot van Shannon Viet gesmoord, maar in de rebound hard binnengeschoten door Esther van Toledo; 0-2. Drachtster Boys bleef na de 0-2 voorsprong geconcentreerd voetballen, toch moest Drachtster Boys toestaan dat Os Lusitanos enkele kansen kreeg. Teuny Bosma stond echter goed te keepen en hield haar doel schoon. Aan de andere kant schoot Vera Veelers net naast. Halverwege de eerste helft veroverde Shannon Viet de bal langs de zijlijn. Ze sneed goed naar binnen en punterde de bal hard langs keepster Jesca Willemsen; 0-3. Os Lusitanos liet daarna zien, in de omschakeling levensgevaarlijk te zijn. Na balverlies aan de kant van Drachtster Boys wisten ze dit foutje genadeloos af te straffen; 1-3. Na een time-out, begon het beter te lopen bij Os Lusitanos. Na een goede combinatie, werd Petra Verbeek vrij voor de goal gezet en maakte zij er 2-3 van. Vlak voor rust knalde Shannon Viet de bal nog hard op de vuisten van de keepster en ging de rebound van Van Toledo maar net naast.

De tweede helft begon Os Lusitanos met druk zetten op de vrouwen van Drachtster Boys. Deze hadden hier zichtbaar moeite mee. De eerste kans voor Os Lusitanos was direct raak. Teuny Bosma kon in eerste instantie redden, maar de rebound werd binnengetikt; 3-3.  Os Lusitanos voelde dat het sterker werd en probeerde een voorsprong te forceren. Teuny Bosma moest meerdere malen redding brengen. De verre uitworpen van Teuny Bosma zorgden de gehele wedstrijd voor onrust bij Os Lusitanos en halverwege de tweede helft bleek dit terecht. Een verre uitworp richting Viet, werd door keepster Jesca Willemsen verkeerd in geschat en in haar eigen doel getikt; 3-4. Balverlies van Drachtster Boys, werd andermaal door Os Lusitanos afgestraft. De bal werd diagonaal voorgegeven door Linda Bos, door Gilanne Louwaars teruggekopt en door Marjan Brouwer binnengeschoten. Sylvia van der Geest voorkwam met een sliding dat een schot van Eline Keet gevaarlijk kon worden en schoten van Viet en Toledo werden gekeerd door Willemsen of gingen naast. De wedstrijd leek onbeslist te eindigen, maar met nog 22 seconden op de klok schoot Esther van Toledo nogmaals op doel. Haar schot werd door een Amsterdams been van richting veranderd en belandde in de goal; 4-5. De resterende seconden waren voor de landskampioen te kort om nogmaals terug te komen en daardoor verloor Os Lusitanos voor de tweede keer van Drachtster Boys. Door deze overwinning is Drachtster Boys gedeeld koploper met Pernis en Os Lusitanos. Alle drie de ploegen hebben 22 punten. Pernis heeft echter nog 1 wedstrijd te in halen.

Volgende week vrijdag 13 december speelt Drachtster Boys om 21.15u opnieuw een topwedstrijd in de eredivisie. Dan komen de vrouwen van Watervogels op bezoek in de Lasconhal in Drachten. Drachtster Boys heeft tegen Watervogels wat recht te zetten na het verlies in Den Helder.

Eindstand:   Os Lusitanos - Drachtster Boys 4-5 (2-3)