EKC 2 verliest van Hunsingo reserves.

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op Sportpark Westerklooster te Kloosterburen speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 7 december tegen de reserves van de v.v. Hunsingo uit Winsum. In de beker had de thuisploeg met 0-3 verloren dus men was gewaarschuwd.


Eenrum                        Kloosterburen1
Onder leiding van scheidsrechter J. Wierenga trok Hunsingo al gauw de wedstrijd naar zich toe. Het was duidelijk meer op de helft van EKC dan omgekeerd. Toch was EKC niet geheel kansloos want ook zij kreeg haar mogelijkheden maar het team mist een echte afmaakster. Al na 5 minuten vond Kim Mulder Lisette Luit die haar schot over zag gaan. Daarna mocht Hunsingo het proberen maar ook zij faalde door ingrijpen van keepster Christina Prins. Haar collega aan de andere kant kreeg haar eerste balcontact pas na 9 minuten. In de 10e minuut kwam Hunsingo op 0-1. Bij een aanval der Winsumers tastte keepster Prins mis en een mee opgekomen Hunsingo-speelster kon de bal tegen het net aan drukken. Nog in dezelfde minuut liep Kim Mulder aan de andere kant vast. Het lukte EKC niet een bres te slaan in de Winsumer defensie en zelf moest het ook oppassen voor tegenstoten die redelijk gevaarlijk waren. Echter ook Hunsingo had de verdere eerste helft haar vizier niet meer op scherp staan daar de rust werd gehaald met de 0-1 stand.

In de tweede helft bleef Hunsingo aandringen maar vooralsnog hield keepster Christina Prins haar doel schoon. Voorin wilde het echter niet lukken met EKC. Op een vrije trap van Claudia van der Horn en een schot van Irene Bos was de Hunsingo-keepster de meerdere. Aan de andere kant moest Merel Schothorst in de 67e minuut op de lijn redding brengen. Echter een minuut later was het alsnog raak. Een mooie aanval werd doeltreffend afgerond: 0-2. Daarna bleef Hunsingo meer voorin maar EKC gaf verder niets meer weg. Helaas wist het zelf ook niets meer terug te doen zodat 0-2 ook de eindstand werd. Komende zaterdag is het ’t Zandt- EKC 2, aanvang 12.30 uur.