Omlandia 8 eenvoudig langs Potetos 1

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Nieuwsflitsen


Voor 29 november stond de ontmoeting met Potetos op het programma, voor dit duel mocht afgereisd worden naar de wijk Lewenborg te Groningen.

OmlandiaA

Omlandia had ditmaal weer beschikking over de bekende 7 namen in de selectie en zag dat Potetos het duel met 9 man zou aanvangen. Vanaf het beginsignaal was Omlandia de baas in Lewenborg en kwam het vlot op 0-2 door goals van Kavanagh, even later was diezelfde Kavanagh de aangever op Kooi die de 0-3 liet aantekenen.
 Voor rust werd een 0-5 voorsprong behaald door in eerste instantie een treffer van K. de Jong die kort daarna de aangever was op Kavanagh die met zijn 3e voor de ruststand zorgde.
Na de rust liet Omlandia de touwtjes wat vieren wat meer druk van Potetos opleverde, keeper Slagter moest na twee slidings tijdelijk met geel van het veld waarop Kavanagh het doel ging verdedigen. Na een aantal reddingen moest hij toch toegeven en de 1-5 toestaan, hierop volgende werd na een uitbraak van K. de Jong de bal in eigen doel gewerkt waardoor de tegentreffer weer snel was omgebogen in 1-6.
Later in het duel moest Slagter nog één treffer toestaan waardoor de tussenstand op 2-6 kwam, het slotakkoord was voor Pouwels die met een slimme punter de 2-7 einduitslag op de borden schoot. Met een weekend rust voor de boeg gaat Omlandia op 13 december weer de confrontatie aan met concurrent Delfzijl in een koud en winderig Woldendorp.