Zaaldames Eenrum ongeslagen status kwijt

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In de Gemeentelijke Sporthal te Leens vond dinsdagavond 3 december de kraker plaats tussen de beide koplopers in de 2e klasse 2 van het dameszaalvoetbal te weten Eenrum en het Drentse REUZ uit Vries. Bij Eenrum ontbrak vaste keepster Hilma Hamming en daarom stond Margriet Rozema op doel.

Eenrum

 Onder leiding van scheidsrechter J. Langeland ging REUZ gelijk fel uit de startblokken en sloeg in de 1e minuut al toe: 0-1. De gasten bleven feller dan Eenrum en stonden na 4 minuten al op 0-2. De Drentse dames waren beter en speelden gemakkelijker samen dan Eenrum dat naar vermogen tegenstand bood. Ook de roodbaadjes kregen kansen maar helaas werden deze niet verzilverd. Sarah Rijzinga en Linda Bolt liepen vast op de keepster terwijl Rijzinga ook nog voorlangs schoot. Nadat keepster Rozema in de 10e minuut nog redde was het uit de aansluitende voorzet van REUZ wel raak: 0-3. Daarna was het de beurt aan Eenrum maar zowel Sarah Rijzinga als Ellen Toonder in de rebound stuitte op de REUZ-doelvrouwe. Keepster Margriet Rozema stond geregeld letterlijk een doelpoging van REUZ in de weg maar in de 14e minuut was een snelle aanval door het midden wel raak: 0-4. Van een kraker was al geen sprake meer daarvoor was het teveel een eenrichtingsverkeer naar het Eenrumer doel. Nadat Ellen Toonder zus Anda vond maar deze vastliep op de REUZ-keepster sloegen de Drentse dames na een snel uitgespeelde aanval in de 17e minuut wel toe: 0-5. Een minuut later deed Eenrum wat terug. Sarah Rijzinga onderschepte een pass van REUZ en bediende Anda Toonder die het net deed bollen: 1-5. Daarna was er even een fase waarin de gastdames wat meer aandrongen en Sarah Rijzinga en Vera Toonder voor wat gevaar zorgden maar doelpunten leverde dit niet op en was het opnieuw REUZ dat na wederom een snelle aanval in de 23e minuut op 1-6 kwam. Tot de korte rust bleef het hierbij.

Na de rust was Eenrum er bijna dichtbij maar Anda Toonder schoot naast. De thuisploeg bleef nu wat meer achterin hangen om een nog grotere achterstand te voorkomen. Echter in de 28e minuut kon een REUZ-speelster zo doorlopen en de bal achter keepster Rozema schieten: 1-7. De gasten drongen ook nu meer aan maar ook Eenrum kreeg wel mogelijkheden. Zo zag Anda Toonder haar schot in de 33e minuut over gaan. Toch kon Eenrum REUZ niet helemaal af stoppen want in de 39e minuut sloegen de Drenten weer toe. Eerst belandde de bal nog op de paal maar in de rebound was het wel raak: 1-8. REUZ bleef sneller spelen dan Eenrum maar zag op haar beurt Sarah Rijzinga eerst naast schieten en vervolgens op de keepster stuitten. Aan de andere kant liet ook REUZ kansen liggen maar in de 44e minuut was het wel weer raak: 1-9. Een minuut later mocht Eenrum weer wat terug doen. Een uitgooi van keepster Margriet Rozema werd door Sarah Rijzinga uit de lucht geplukt en binnen geschoten: 2-9. Twee minuten later edoch stond het alweer 2-10. Vervolgens raakte Sarah Rijzinga nog eens de paal waarna het laatste woord in de 50e minuut toch voor de thuisploeg was. Ellen Toonder vond Linda Bolt die de eindstand op 3-10 bepaalde. Met deze nederlaag is Eenrum haar ongeslagen status kwijt en haakt he

t voorlopig af voor de koppositieplaatsen. Vrijdag 13 december is het Futsal Winsum 1-Eenrum, Ripperdahal Winsum, aanvang 20.00 uur.