Groninger scheidsrechters voetballen op NK Zaalvoetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vorige week is de loting verricht voor het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/COVS-teams, dat op zaterdag 18 januari wordt gehouden in sportcentrum Leek.

logo covs

 Het team van de COVS Groningen is ingedeeld in poule B, samen met Zeeuws Vlaanderen, Centraal Drenthe en Zaanstreek. Poule A bestaat uit Drachten, Boxmeer/Cuijk, Oss/Uden en Nijverdal. De beste twee per poule gaan door naar de kruisfinales.

In de voorbereiding op het NK  traint het team  onder leiding van de ervaren coach David Hiariej  (met assistentie van Harold Basstra). En de begeleiders, Marije Deuring en Marcel Bellinga hebben er verder voor gezorgd dat het team meedoet aan een toernooi van de Rijksuniversiteit Groningen. Op 2 januari vanaf 17.00 uur zal er op het ACLO-sportcentrum gespeeld worden. In december wordt er tweemaal op zondag getraind en ook die trainingen vinden plaats in het ACLO-sportcentrum op de Zernikecampus in Groningen.

Het voetbalteam (dat zichzelf REF United heeft gedoopt) doet voor het eerst sinds 2002 mee aan het NK zaal en is een vervolg op een zeer gezellig en succesvolle deelname aan het NK veldvoetbal in juni 2013. Het NK zaalvoetbal is zaterdag 18 januari 2014 in het nabijgelegen Leek. De organisatie is in handen van COVS Drachten, met de nodige ondersteuning van onze vereniging. Meer weten over onze voetbalactiviteiten? Klik dan op www.covsgroningen.nl op de menuoptie REF United.