Teleurstellend gelijkspel EKC tegen Gorecht

Geschreven door Jitse Prins op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 30 november tegen het lager geklasseerde Gorecht uit Groningen. Op papier leek het een te kloppen tegenstander maar in de praktijk pakte dat toch anders uit.

Eenrum                                  Kloosterburen1


In een te laag tempo bouwde EKC wel een overwicht op maar wist dit niet uit te spelen. Gorecht op haar beurt deed ook wel pogingen om  de stand in haar voordeel te wijzigen maar slaagde daar eveneens niet in. Kansen waren er dan ook niet veel. In de 22e minuut was er even paniek voor het EKC-doel maar dit werd gelukkig weer opgelost. Natuurlijk kwam EKC wel bij het Gorecht-doel. Al na 6 minuten schoot Sarah Rijzinga voorlangs. Lisette Luit stuitte in de 32e minuut op de Gorecht-keepster terwijl Irene Bos haar schot in de 44e minuut over zag gaan. Tot de rust bleef het echter 0-0.

Ook in de tweede helft had EKC een overwicht maar wederom lukte het niet om de Gorecht-defensie te slechten. Marjon Bos liep in de 49e minuut vast evenals Sarah Rijzinga 5 minuten later. Ook een schot van Sarah Rijzinga op het Gorecht-doel in de 59e minuut en de daarop volgende corner van Rijzinga kregen niet het gewenste resultaat. Gorecht was ook meerdere malen voorin maar ook zij faalde in de afwerking. In de 66e minuut werd Lisette Luit vervangen door Lisanne Broekema. EKC bleef het proberen maar het mocht niet gelukken. In de 75e minuut werd Nina Baarslag vervangen door Merel Schothorst. EKC bleef domineren maar het mocht niet meer gelukken. Ook Gorecht kon geen potten breken zodat de wedstrijd in een voor EKC teleurstellende 0-0 eindigde terwijl er zeker meer in had gezeten. Komende zaterdag is het EKC-ACV, aanvang 14.00 uur.