Zaaldames Drachtster Boys eenvoudig door in beker

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In de Lascon Hal was het vrijdagavond een echte Ladies Night. De talenten speelden voor de competitie tegen Nieuw-Roden. Deze ging met 6-2 verloren. Daarna waren de poulewedstrijden van de landelijke KNVB beker. Plubos won hierbij van Danss. Biersteker. (2-0) daarna speelden de vrouwen van Drachtster Boys Reiger Boys/Elro compleet stuk

drachtsterboys

Reiger Boys/Elro, dat zonder wissels aantrad, kon in het begin het tempo redelijk bijhouden. Met hun ervaring waren ze zelfs in de counter behoorlijk gevaarlijk. Maar uiteindelijk trokken ze aan het kortste eind en konden ze de storm aanvallen van Drachtster Boys niet tegenhouden. Drachtster Boys begon in een veel te laag tempo. Reiger Boys trok zich terug op eigen helft en dat betekende dat er gezocht moest worden naar de vrije ruimte. Deze werd door Drachtster Boys veelal langs de zijkanten gezocht. Vera Veelers opende de score met een hard schot in de kruising. Kort daarna kon Reiger Boys alweer gelijk maken na balverlies aan Drachtster zijde. Marleen Reenders volleerde de 2-1 binnen en snel daarna kon Lotte Donath binnenschieten nadat Shannon Viet de lange uitworp van keepster Teuny Bosma miste. Het verzet van Reiger Boys leek gebroken. De 4-1 werd door Shannon Viet bekeken binnengeschoten. Vera Veelers zette de ruststand van 5-1 op het bord nadat ze goed was doorgelopen en de bal bij de tweede paal kon binnen schieten.

De tweede helft had hetzelfde spelbeeld. Drachtster Boys kwam steeds beter in hun spel en Reiger Boys kon het niet meer belopen. Vera Veelers schoot de 6-1 binnen in de korte hoek nadat het schot van Esther van Toledo door de keepster gepakt was. Marleen Reenders bekroonde een goede actie met een hard schot in de goal vanaf de linkerkant; 7-1. De 8-1 en de 9-1 kwamen op naam van Esther van Toledo. Shannon Viet zette de dubbele cijfers op het scorebord na een goed uitgespeelde combinatie tussen haar en van Toledo. Met het binnenschieten van de 11-1 maakte Viet haar hattrick vol. Sylvia van der Geest kon de 12-1 bij de tweede paal binnenlopen na een voorzet van Viet. De eindstand van 13-1 kwam tot stand na een goede combinatie tussen Marleen Reenders en Lotte Donath waarbij laatstgenoemde het doelpunt maakte.

Doelpuntenmakers; Vera Veelers (3), Shannon Viet (3), Marleen Reenders (2), Lotte Donath (2), Esther van Toledo (2) en Sylvia van der Geest (1).

De volgende bekerronde is vrijdagavond 20 december. Dan zullen de laatste poulewedstrijden in Noord-Scharwoude worden gespeeld. Vrijdagavond staat de topper tegen de huidige koploper in de eredivisie Os Lusitanos uit in Amsterdam op het programma. Vrijdagavond 12 december speelt Drachtster Boys weer thuis. Dan tegen nummer vier Watervogels uit Den Helder.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 –Reiger Boys/Elro Vr1 13-1