OMLANDIA 8 WINT TOPPER VAN DELFZIJL 4

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Afgelopen donderdag stond de topper met Delfzijl op het programma, waar Delfzijl voor de wedstrijd de volle 18 punten had behaald uit 6 duels was het Omlandia die er 15 hadden uit 5 duels.
OmlandiaA

De eerste fase was voor Delfzijl dat meer balbezit had maar moeite had het overwicht uit te drukken in kansen, halverwege de eerste helft kwam Omlandia er via counters hier en daar gevaarlijk uit.

Na ruim een kwartier spelen kwam Omlandia via goals van Roelfsema en Jonker op 2-0, kort voor rust moest keeper Slagter een goal toestaan waardoor met 2-1 de rust werd ingegaan.

Slagter had zich de 2e helft laten vervangen door Kavanagh die al vrij snel de gelijkmaker moest toestaan. Omlandia kende na de tegentreffer een sterke fase en kwam via goals van Schaft, de Jong en Pouwels op een 5-2 voorsprong. Hierop volgend ging het aan beide kanten hard met het aantal goals en was het duel een waar spektakel voor het publiek. Omlandia wist uiteindelijk de winst naar zich toe te zetten met een uitslag van 10-6 door goals van Jonker, Pouwels, Roelfsema en de Jong(2). Door de overwinning is Omlandia Delfzijl gepasseerd en mag het zich tot komende vrijdag sowieso koploper noemen als er in Lewenborg mag worden aangetreden tegen Potetos.