Derde zege op rij voor Stedum 3

Geschreven door v.v. Stedum op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op zaterdag 23 november stond voor Stedum 3 de inhaalwedstrijd tegen Lycurgus 10 gepland. Op sportpark West-End in Groningen werd om 14.30 uur afgetrapt op het hoofdveld van Groninger Boys. Het kunstgrasveld lag er prima bij en het tikkie takkie van het derde zou daar wel even op de mat worden gelegd. Dit was in het eerste half uur al direct een complete misrekening want Stedum 3 werd overlopen door de mannen van Lycurgus.
Stedum
Het was duidelijk dat de gastheren beter waren ingesteld op een kunstgrasveld. Stedum had moeite het tempo van de tegenstander bij te benen en liep daardoor steeds achter de tegenstander aan. Na vijf minuten was het al raak toen een corner van Lycurgus werd binnengekopt. Even was er nog discussie of de bal de lijn gepasseerd had maar onze sportieve assistent scheidsrechter a.k.a “Pluisje” had het goed gezien en nam de juiste beslissing: een goal is een goal dus was het 1-0 voor de blauwhemden. Vlak daarna kwam Stedum 3 terug door een vlotte aanval via Hergen Balkema die Wim van Zanten voor de goal vond. De spits schoot de bal binnen en dus was het 1-1. Na de gelijkmaker nam Lycurgus het heft weer in handen en was Steem 3 nog steeds niet aan de kunstgrasmat gewend. Dat resulteerde uiteindelijk dan ook in een 2-1 achterstand. Na een half uur was de aanpassingsperiode aan het kunstgras voorbij en schakelde het daarde een tandje bij. Voor de rust werden nog wat mogelijkheden gecreëerd waaronder een aanval over links waar wederom Hergen Balkema en Wim van Zanten elkaar vonden en de spits het eindstation was. Van Zanten schoot van een meter of zestien met een lelijke stuit voor de keeper binnen 2-2. Met deze stand gingen we ook aan de thee. Wat er in de thee zat zullen we nooit weten maar een feit was wel dat Stedum 3 als een ander team uit de kleedkamer kwam. Dit terwijl er geen wissels plaats hadden gevonden in de rust. Direct na de rust kreeg de voorhoede dotten van kansen om de drie punten definitief mee naar Stedum te nemen. Deze kansen werden jammerlijk gemist door de gevaarlijkste Stedumer aanvallers. Gelukkig namen ze daar geen genoegen mee en werd er in een later stadium alsnog gescoord. Eerst maakte Hergen Balkema de 2-3 en Wim van Zanten even later de 2-4. Dit alles na het wegvallen van het z.g.n. , dreh und angelpunkt’ van Lycurgus die met een hoop bloed aan het gezicht het veld moest verlaten na een ongelukkige botsing met, Clown’ André Swieringa. Voor onze stadse vrienden hopen we dat hun medespeler weer snel van de partij kan zijn. Stedum speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en behalve de knullige 3-4 werd er niks meer weggegeven waardoor de drie punten voor de derde week op rij bijgeschreven konden worden door de Stedumers

Het was even wennen op kunstgras maar uiteindelijk kwam ook hier het tikkie takkie van het sterrenensemble weer prima uit de verf. Stedum 3 staat met een derde plek op de ranglijst weer in de regionen van de ranglijst waar het hoort te staan. Na het horen over de winst van het vlaggenschip van onze vereniging smaakte het BIK(Biertje In Kleedkamer) nog beter en eindigde een sportieve middag eerst in het clubhuis van de stadjers en daarna in het sportcafé van de VV. De heroïsche verhalen van de middag werden hier nog even verkondigd en de focus natuurlijk alweer gericht op volgende week wanneer we weer op kunstgras aantreden. Dit keer in Haren tegen Gorecht om 15.15, de uitslapers onder ons zullen dus blij zijn…..Tot volgende week!