Zaalvrouwen Drachtster Boys naar plaats drie

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys in Alkmaar tegen FC Plubos. Drachtster Boys won eenvoudig en de concurrentie speelde gelijk. Na een 1-6 ruststand werd de eindstand uiteindelijk 2-9. Het TalentenTeam, dat vooraf een oefenwedstrijd tegen de talenten van FC Plubos speelde, won met 1-5.
 drachtsterboys
Drachtster Boys speelde van de aftrap scherp en geconcentreerd. Door het ontbreken van Janneke Vellema, op de training liep zij een enkelblessure op, moesten coach Jos Alkema en teamleider Cor Kramp tactisch wisselen. Dit pakte zeer goed uit. Na een paar minuten spelen begon het te draaien. Het doelpuntenfestijn begon met een lange uitgooi van keepster Teuny Bosma op Shannon Viet. Deze kopte de bal bekeken in de verre bovenhoek. 0-1. Even later werd het 0-2 door Esther van Toledo. Zij werd na een knappe 1:2 met Sylvia van der Geest door laatstgenoemde op maat bediend. Een schot van Shannon Viet werd in eerste instantie gekeerd door keepster Nanouk Groentjes, van Toledo schoot de rebound binnen. 0-3. Vera Veelers kwam nog geen minuut later op langs de zijlijn. Zij bediende Shannon Viet, die de bal in twee keer tegen de touwen schoot. 0-4. Shannon Viet scoorde uit de draai de 0-5. Dit alles in een tijdsbestek van zes minuten! Daarna waren er genoeg kansen voor Drachtster Boys om flink uit te lopen, maar dit werd voorkomen door de keepster van Plubos. Plubos kon profiteren door miscommunicatie bij het wisselen en maakte de 1-5. Net voor tijd wist Sylvia van der Geest uit een corner de 1-6 te maken.

De tweede helft trapte Plubos af, maar verspeelde hierbij gelijk de bal. Esther van Toledo schoot de bal feilloos binnen; 1-7. Daarna speelde Plubos gretiger en zette ze meer druk op de verdediging van Drachtster Boys. Drachtster Boys werd hierdoor onrustig en ging slordiger spelen. Plubos kon hier echter maar eenmaal van profiteren; 2-7. In de allerlaatste minuten deed Drachtster Boys nog wat terug. Na een mooie combinatie vond Shannon Viet de meegelopen Anita Vellema en zij kon hierdoor haar eerste eredivisie doelpunt scoren; 2-8. Vera Veelers zette na een voorzet van Esther van Toledo de eindstand van 2-9 op het scorebord.

Door het gelijkspelen van Os Lusitanos en Watervogels in Den Helder, heeft Drachtster Boys weer de aansluiting bij de top drie gevonden. Over twee weken speelt Drachtster Boys in Amsterdam tegen de koploper Os Lusitanos.

Vrijdagavond bekert Drachtster Boys thuis in de Lasconhal. Deze avond is opnieuw een echte Ladies Night. De poulewedstrijden van de landelijke KNVB beker zullen in de Lasconhal worden gespeeld. Voorafgaand aan de twee bekerwedstrijden is de competitiewedstrijd van het TalentenTeam tegen Nieuw Roden.

19.00 uur Drachtster Boys Vr3- Nieuw Roden Vr1

20.00 uur FC Plubos Vr1 – Danss.Biersteker Vr1

21.15 uur Drachtster Boys Vr1 – Reigerboys / Elro Vr1