Trainerscarrousel: Frank Konneman vertrekt bij Middelstum en Auke Doornbosch ook weg bij SIOS

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De trainerscarrousel begint ook op het Hogeland steeds meer op gang te komen want er kunnen  weer twee voetbalclubs op zoek naar een andere trainer.
imagescarroussel
Middelstum en Frank Konneman zetten na dit seizoen een punt achter hun samenwerking en bij SIOS zal Auke Doornbosch aan het einde van het seizoen als trainer vertrekken. Frank Konneman staat dit jaar voor het derde seizoen als hoofdtrainer aan het roer in Middelstum en waar na afloop van dit seizoen een einde aankomt. Een periode met wisselend succes want waar Middelstum in het eerste seizoen nog vijfde werd degradeerde het een jaar later uit de derde naar de vierde klasse. Een van de belangrijkste oorzaken van die degradatie was het groot aantal blessures wat de Middelstumers trof en het vertrek van spits Leon Milcovic. Nog steeds is de naam van de veelvuldig scorende spits te horen op het sportcomplex want ook zaterdag tegen Neptunia dat Middelstum door het vertrek van Leon Milcovic aardig wat scorend vermogen heeft ingeleverd. Dit seizoen is Middelstum, na een slechte start, terug te vinden in de middenmoot met een sterk verjongd eerste team. Een team in opbouw en waar men in Middelstum met een nieuwe hoofdtrainer verder aan wil bouwen.

In Sauwerd heeft Auke Doornbosch aan het bestuur te kennen gegeven dat hij na dit seizoen zal vertrekken als hoofdtrainer. De in Niekerk woonachtige oefenmeester is dan twee jaar in Sauwerd actief geweest waar hij te maken kreeg met een steeds jonger wordende spelersgroep. Een spelersgroep die dermate jong was dat er in het eerste seizoen veel wedstrijden werden verloren en SIOS daarom in de onderste regionen van de vijfde klasse eindigde. De doelstelling voor dit seizoen is om als een stevige middenmoter de competitie te beëindigen en gezien de progressie, hoewel dat met vallen en opstaan gebeurd, dat het team de laatste weken maakt moet deze doelstelling haalbaar zijn.

Maar voor Auke Doornbosch was dat geen reden om nog een jaar in Sauwerd als hoofdtrainer actief te blijven zodat naast Middelstum ook SIOS op zoek kan naar een nieuwe hoofdtrainer.