Potetos 9 verliest in onplezierig duel van TLC 9

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Na een nogal fysieke strijd tegen TLC 9 heeft Potetos 9 afgelopen vrijdag aan het kortste eind getrokken. Een wedstrijd om snel te vergeten voor de "Stadjers", want erg veel plezier werd er aan dit duel niet beleefd.
potetos

 Het grootste gedeelte van de Potetos-selectie had moeite op om het vroege aanvangstijdstip van 18.45u aanwezig te zijn, maar met pijn en moeite lukte dit toch. Bij aankomst in het Sportcentrum van Leek, waar later op de avond Leekster Eagles acte de présence gaf, werd ons echter duidelijk gemaakt dat de wedstrijd om 19.00 zou aanvangen en we het dus wat rustiger aan konden doen. Toen de ploeg echter om 18.50 aan de korte warming-up wilde beginnen bleek scheidsrechter Geertsema al ongeduldig te wachten, terwijl het wedstrijdformulier nog steeds op zich liet wachten. Geertsema was not amused dat de wedstrijd nog niet begonnen was en sommeerde Potetos om aan de aftrap te komen: "Ik heb van de KNVB 18.45 uur  doorgekregen en dan begin ik om 18.45 uur!" was zijn rede. Maar als de heer Geertsema zo consequent de KNVB regeltjes wilde hanteren had de beste heer ook best even de pasjes kunnen controleren. Iets waar de leidsman blijkbaar lak aan had. Het formulier werd ingevuld terwijl de wedstrijd op punt van beginnen stond. En het straalde er vanaf dat vanaf het eerste fluitsignaal de arbiter het niet zo op de gasten van Potetos had. De thuisploeg mocht wel erg veel, vooral Ronald Werkman had het zwaar te verduren. Met een waardeloze voorbereiding in de benen stond Potetos al snel op 2-0 achterstand, welke door Siebrand Dijkema (voor het eerst bij de selectie) tot 2-1 werd terug gebracht.

Al snel bleek dat het wel eens een ongezellige pot voetbal kon worden, TLC zocht constant de grens op van het toelaatbare in de ogen van arbiter Geertsema, welke er niet veel zin in had leek het wel. Toen de beste man ook nog eens na ruim een kwartier spelen af floot voor de rust was de verbazing bij een ieder groot. Op de vraag waarom hij na zo kort spelen het rustsignaal gaf zei hij: "Dan moeten jullie maar eerder komen!" Op het verhaal dat ons bij binnenkomst was verteld dat de aanvang om 19.00 uur zou zijn had hij geen boodschap. Het zou de Friese stugheid wel zijn geweest zullen we maar denken. We gingen rusten met een achterstand die nog wel te overbruggen was.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, waarin Potetos ook wat meer mee ging in het fysieke spel en er telkens een grimmige sfeer hing. Doelman Kiers voelde zich genoodzaakt een tegenspeler onderuit te trekken en een terechte strafschop voor TLC was het gevolg. Kiers moest met geel naar de kant, maar omdat Bard Dekker als invaldoelman de bal niet kon keren mocht Kiers zijn positie direct weer innemen. Ook Ramon Bijsterveld kreeg later in de wedstrijd nog een gele kaart voor een sliding, zonder dat er ook maar iemand in de buurt was. TLC mocht echter wat meer in de ogen van Potetos, zoals het weggooien van de bal om tijd te rekken. Ronald Werkman kreeg bij 4-3 een niet te missen kans, maar bijna staand op de doellijn schoot hij naast. Na dit moment liet Werkman zich direct vrijwillig wisselen, het ging niet zoals het moest gaan met de aanvaller. Op wilskracht werd uiteindelijk een 6-3 achterstand nog teruggebracht tot 6-5, maar er was nog te weinig tijd om de gelijkmaker te forceren. Dit keer hanteerde Geertsema wel de juiste tijd, waardoor de tweede nederlaag van dit seizoen een feit was. Doelpunten kwamen van de voet van Siebrand Dijkema (3x), Ramon Bijsterveld en Bas Bous.

Zoals gewoonlijk werd de knop door de groen-witten snel omgezet wat resulteerde in een uiterst gezellige derde helft, waarin de focus werd gelegd naar de volgende wedstrijd: Futsal Dragten uit om 19.00uur. Spelers zijn dus gewaarschuwd, kom op tijd!