Eenrum zaaldames winnen van Drs Vijfje 5

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In Groningen speelden de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 15 november tegen het vijfde team van de studentenclub GSFV Drs. Vijfje.
Eenrum
 Na 3 minuten was het raak voor de gasten. Selina Vorenkamp vond Sarah Rijzinga die de 0-1 aantekende. Twee minuten later rolde een zwak schot van Sarah Rijzinga alsnog het doel binnen en deze betekende 0-2 voor de roodbaadjes. Eenrum ging door maar het was Drs. Vijfje dat in de 9e minuut profiteerde van verkeerd uitverdedigen: 1-2. De Noord-Groningers togen weer richting het stadjer doel maar vooralsnog kwam men er niet door ondanks de nodige mogelijkheden. Wel moest men oppassen voor Drs. Vijfje dat weliswaar de mindere was maar zeker niet onbewaakt gelaten moest worden. Het was wederom Eenrum dat in de 13e minuut weer doelpuntte. Anda Toonder tikte de vrije trap opzij en Sarah Rijzinga joeg deze tegen de touwen: 1-3. Eenrum-keepster Hilma Hamming kwam ook nog aan bod maar Drs. Vijfje wist haar voor de rust niet meer te passeren. Aan de andere kant kwam ook Eenrum er niet meer door zodat 1-3 ook de ruststand werd.

Al vanaf de aftrap aan het begin van de tweede helft was Sarah Rijzinga weg en schoot de 1-4 binnen. Vanaf haar eigen aftrap – ook nog in de eerste minuut na de rust – sloeg Drs. Vijfje eveneens terug: 2-4. Eenrum ging weer meer naar voren spelen maar moest blijven oppassen voor Drs. Vijfje dat zich zeker nog niet gewonnen gaf. Ook liet Eenrum steken vallen waardoor Drs. Vijfje soms heel dichtbij kwam. Toch kreeg Eenrum de betere kansen en vanuit één dezer was het in de 32e minuut wel raak. Sarah Rijzinga vond Anda Toonder die de 2-5 noteerde. Twee minuten later was het wederom raak. Anda Toonder onderschepte de uitgooi van de keepster van Drs. Vijfje en bediende Sarah Rijzinga die niet faalde: 2-6. Eenrum bleef aandringen maar het was wederom de thuisploeg dat in de 40e minuut plotseling op 3-6 kwam. Eenrum begon te knoeien en twee minuten later profiteerde Drs. Vijfje opnieuw: 4-6. De thuisploeg kreeg weer hoop op een beter resultaat maar hieraan maakte Eenrum in de 44e minuut een einde. Margriet Rozema vond Anda Toonder die de score naar 4-7 tilde. Nog even werd Drs. Vijfje gevaarlijk maar in de 45e minuut bediende Ellen Toonder zus Anda die de stand naar 4-8 tilde. Nog even spartelde Drs. Vijfje tegen maar scoren deed ze niet meer. Ook Eenrum vond het doel niet meer maar ging met de 4-8 overwinning wel met de drie punten naar huis en handhaafde haar ongeslagen status in de competitie. Dinsdag 3 december om 21.30 uur in de Gemeentelijke Sporthal te Leens de kraker tussen de beide koplopers Eenrum en REUZ uit Vries Drenthe.