Zaaldames Drachtster Boys spelen duel niet uit

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De bezoekers, Zuidoost United uit Amsterdam, arriveerden ruim een half uur na aanvangstijd, zonder wisselspelers. Afgelopen zondag hadden zij verzocht om de wedstrijd uit te stellen in verband met personele problemen. Daar kon Drachtster Boys niet akkoord mee gaan. Bijna drie kwartier later dan gepland kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Er werd uiteindelijk maar één helft gespeeld. In de rust gaf Zuidoost United aan om niet verder te willen spelen. Reden: drie blessures.

 

drachtsterboys
Nadat de pupil van de week, Robbin Wiersma de aftrap had verricht kwam de thuisclub al snel op een 1-0 voorsprong. Een goede combinatie met Shannon Viet werd afgemaakt door Vera Veelers. Even daarna maakte Janneke Vellema er in de rebound 2-0 van. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van de Amsterdammers. Zuidoost United kwam af en toe wel gevaarlijk voor Teuny Bosma opduiken. Met name bij een grote kans van Latoya Mitchell werd keepster Teuny tot het uiterste gedreven. Met het puntje van haar schoen kon ze de bal nog net wegtikken. De 3-0 ontstond uit een verre uitgooi van  Teuny Bosma op Shannon Viet. Zij schampte de bal met het hoofd en deze kon buiten bereik van keepster Charmaine Louchenapessy binnen vallen. Uit een corner van Esther van Toledo schoot Lutske de Vries de 4-0 binnen. Na een time-out halverwege  de eerste helft was het opnieuw Shannon Viet die een verre ingooi van Bosma binnenwerkte, 5-0. Zuidoost greep bij de eerstvolgende uitgooi in. Dit was echter onreglementair. Viet kreeg een forse duw in de rug en de penalty die daarop volgde werd benut door Vera Veelers. 6-0. Op aangeven van Van Toledo maakte Marleen Reenders de 7-0 en Lotte Donath de 8-0. Reserve keepster Margrythe Beute debuteerde met een vliegende, maar korte start. De laatste vier minuten mocht de keepster van het Talenten Team ook even proeven aan de Eredivisie.

In de rust besloot scheidsrechter van Doorn de wedstrijd te staken, nadat de trainer en aanvoerster van Zuidoost aangaven niet verder te kunnen spelen i.v.m. drie blessures. De tuchtcommissie zal moeten beslissen of de wedstrijd nog een vervolg zal krijgen en wat de sanctie voor Zuidoost United zal worden.

Drachtster Boys Vr1 speelt vrijdagavond 22 november in Alkmaar tegen FC Plubos. Vrijdagavond 29 november is het opnieuw een Ladies Night in de Lasconhal. De landelijke bekerpoule wordt dan in Drachten gespeeld. Om 20.00 uur is de wedstrijd Plubos - Danss.Biersteker, om 21.15 uur Drachtster Boys – Reigersboys/Elio. Voorafgaande speelt het Talenten Team tegen Nieuw Roden voor de competitie.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – Zuidoost United Vr1 Gestaakt in de rust, stand 9-0

De statistieken:

Selectie Dr.Boys·: Teuny Bosma, Janneke Vellema, Lutske de Vries, Marleen Reenders,

                                      Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van

                                      der Geest en Margrythe Beute.

Selectie Zuidoost United: Charmaine Louchenapessy, Patricia Keeldar, Priscilla Playfair, Latoya

                                     Mitchell en Lies Kols

C.