Druk bezochte loting Leekster Voetbalgala

Geschreven door Erik Ebbinge op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Onder ongekend grote belangstelling werd vrijdagavond de loting verricht voor het 28e Leekster Voetbalgala. De trekking werd verricht door Roel Muskee, de man achter de veel bezochte internetsite Tweenul.

nnw8k4a899k94ewlny3ggbp7ciboryle

door: Erik Ebbinge

Muskee heeft de site opgezet omdat hij vindt dat er te weinig aandacht in de media is voor het amateurvoetbal. De site is begonnen onder de naam amateurvoetbalspel, later onder de huidige naam tweenul.nl. Voor Muskee was de loting van het Gala de eerste officiële handeling namens Tweenul.

De oude kantine van het Sportcentrum puilde uit als nooit tevoren. Het Leekster Voetbalgala leeft in de regio, en dan vooral in het Westerkwartier, dat dan ook rijk vertegenwoordigd was. In totaal hebben zich veertig clubs ingeschreven voor het van oorsprong ‘zaalvoetbaltoernooi voor veldteams’. De 28e editie kent vier debutanten uit Friesland: Fochteloo, De Griffioen, DIO Oosterwolde en Donkerbroek, allen afkomstig uit de regio Stellingwerf. Daarnaast is Oerterp na enkele jaren weer terug, terwijl Zuidhorn er dit jaar niet bij is. De loting leverde enkele interessante poules op. Titelhouder VEV’67 is ingedeeld bij Aduard 2000, Nieuw-Roden, ASC’75 en de winnaar van Poule D van het B-toernooi.  Opvallend ook de gemeentelijke derby’s: VAKO tegen Actief (Groep E) en Peize-GOMOS (Poule F). Ook ONR (Poule H) treft een club uit dezelfde gemeente: Veenhuizen. Grijpskerk stuit onder meer op Roden. Verliezend finalist Marum krijgt onder meer te maken met Zuidlaren (za) en Zevenhuizen.

In de organisatie is Gerard Bosman terug als voorzitter. Bosman kwam met een primeur: de prijs voor de beste speler van het toernooi heet voortaan de ‘Gerrie Mühren-trofee’, vernoemd naar de overleden voetbalster van weleer, die 27 jaar actief was op het toernooi.  De familie Mühren was altijd betrokken bij het Gala. Op de Gala-avond komen zeven familieleden van de oud-voetballer naar Leek, waardoor er dan vier generaties Mühren zijn geweest op het toernooi.