Jochem Kamphuis en Richard Brondijk te gast tijdens grote clubavond Groninger scheidsrechters

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Nieuwsflitsen


Tijdens de grote clubavond van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken op maandag 18 november a.s. zullen Jochem Kamphuis en Richard Brondijk vanaf 20.00 uur in het GRC-clubhuis een boeiende avond verzorgen.


logo covs

 

Jochem en Richard zijn als respectievelijk scheidsrechter en assistent-scheidsrechter actief in het betaalde voetbal. En bovendien lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Jochem en Richard zullen stilstaan bij hun eigen loopbaan en ervaringen, en het specifiek hebben over de samenwerking tussen scheidsrechter en assistent. Tijdens de grote clubavond wordt de fair play prijs 2012-2013 uitgereikt aan GSAVV Forward.

Naast hun persoonlijke ervaringen en de samenwerking tussen scheidsrechter en assistent staan Jochem en Richard 18 november stil bij de CORE opleiding van de Europese voetbalbond UEFA. CORE staat voor Centre of Refereeing Excellence. Het is ontwikkeltraject voor de potentiële internationale scheidsrechters voor de toekomst. Sinds drie jaar hebben zo’n driehonderd scheidsrechters en assistenten uit heel Europa het programma gevolgd, onder wie Jochem en Richard. In de CORE is onder andere aandacht voor de werkwijze bij internationale wedstrijden, overtredingen en wangedrag, samenwerking, fitheid en levensstijl. Ook de Engelse taal kan onderdeel zijn. Kijk op www.covsgroningen.nl voor meer informatie.

Tijdens de clubavond volgt ook nieuws over het Sporthuis Winsum sportweekend Ameland 2014 én wordt de fair play prijs 2012-2013 uitgereikt aan de studenten van Forward. Dat zal op Forwardiaanse wijze gebeuren.

De clubavond met Jochem en Richard is op 18 november van 20.00 – 22.00 uur in het GRC-clubhuis, sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Ook scheidsrechters die geen lid zijn van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken, dus ook verenigingsscheidsrechters, zijn van harte welkom! Meer informatie is te vinden op www.covsgroningen.nl.