Sint Maarten, Sinterklaas en veel afgeastingen bij TLC

Geschreven door Geert Spaan. op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Sint Maarten heeft het regenachtige Nederland verlaten, Sinterklaas komt a.s. zaterdag, met zijn Pieten, aan in de studentenstad Groningen en zal menig kind weer voorzien van rusteloze nachten. Afgelopen weekend lieten ook de weergoden zich goed gelden. Was er afgelopen zaterdag een volledig programma bij vv TLC zo was er afgelopen zondag een complete afgelasting. De velden waren te nat om te voetballen zonder deze te beschadigen. Het was dan ook een goede keuze om het zondagprogramma eruit te gooien. De meeste wedstrijden zullen in het weekend van 23 en 24 november ingehaald worden.
TLC

Dit zal de trend gaan worden de komende weken. Als vv TLC volgen we veel tegenstanders via Twitter (@vvTLC) en hier wordt heel snel en vroegtijdig de afgelastingen op vermeld. De webmasters zijn op die dagen vroeg uit de veren om de social media te volgen en u in een vroeg stadium te informeren over eventuele afgelastingen.

Afgelopen zaterdag werd er bij vv TLC wel gevoetbald. De wedstrijd D2 tegen VEV'67 D2 was een heel leuke wedstrijd met een 5-2 overwinning voor de thuisploeg. Dames VR1 en TLC 4, TLC 5 en TLC 6 spelen thuis en TLC 1 en TLC 3 spelen een uitwedstrijd.

Zaterdag a.s. om 9:00 uur starten we het voetbalweekend met de wedstrijd D3 tegen Zevenhuizen D2, spelen E1 en D1 om 10:30 tegen Lycurgus E1G en ZFC Zuidlaren D1, speelt TLC zat 2 (#vedettes #sterrenteam) tegen buurman Boerakker 2 en wordt de zaterdag beëindigd met MB1 tegen Drachten MB2. Alle thuiswedstrijden staan onder deskundige leiding van (vrijwillige) scheidsrechters. Voor zondag staan 2 krakers op het programma. Om 11:00 de wedstrijd TLC 4 tegen TLC 3 en om 14:00 uur zal het Drentse dorp Ees uitgestorven zijn, want op sportpark de Dillen ontmoeten de beide kemphanen EEC en TLC zon 1 elkaar. Houdt TLC zon 1 zijn ongeslagen status vast?

Bij de zaalafdeling zijn er vrijdagavond 3 thuiswedstrijden en 3 uitwedstrijden. TLC 9, TLC 4 en TLC 5 spelen hun thuiswedstrijden in sportcentrum Leek en TLC 2, TLC 6 en TLC 7 spelen een uitwedstrijd.

TEO 1 - vv TLC zat 1

Afgelopen zaterdag wist TLC zat 1, in een goede wedstrijd, subtopper VVSV'09 een punt af te snoepen. Komend weekend wordt koers gezet naar Ten Post om daar tegen sv Ten Post en Omstreken (Sv TEO) te voetballen. En voetballen tegen sv TEO betekent altijd veel doelpunten.

Afgelopen zaterdag werd in een aantrekkelijke wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen VVSV'09. Rene de Vries en Ralph Twijnstra waren trefzeker voor de groen/blauwe formatie van Dik Scholtens. De eerste helft was voor TLC en was een ruime voorsprong verdiend. Volkomen tegen de verhouding in kwam VVSV'09 op een 1-0 voorsprong. Na de rust zette TLC orde op zaken, maar werd in de slotfase verrast door een vrije trap van de gasten. Rene, Ronnie Roofvogel, de Vries heeft al 7 treffers achter zijn naam staan met de aantekening dat hij ook een aantal wedstrijden gemist heeft door een enkel blessure. Net als een roofvogel loert Rene op zijn kansjes en waar nodig slaat hij toe. Zaterdag wordt met een vrijwel complete selectie Ten Post aangedaan om daar tegen sv TEO te spelen. Gezien de uitslagen van sv TEO (er vallen gemiddeld 5 doelpunten per wedstrijd) kan het een doelpuntrijk duel op sportcomplex 't Holt gaan worden. sv TEO staat op plaats 5 met 2 punten voorsprong op TLC zat 1. Weet TLC zat 1 deze wedstrijd winnend af te sluiten dan stijgen ze weer een plaatsje en sluipt het stiekem richting de top.

sv TEO verloor afgelopen zaterdag in Sauwerd van 'laagvlieger' SIOS met 2-1. TEO had de afgelopen jaren niet meer verloren van SIOS en of dit in de koppies van de TEO spelers rond zoemde weten we niet maar na 2x 45 minuten stond er een 2-1 score voor de thuisploeg op het scorebord. sv TEO was gezien de wedstrijd de betere ploeg, maar wist de kansen niet om te zetten in een score en dan treed de aloude voetbalwet in werking en vallen de doelpunten aan de andere zijde. Ook tegen 10 man kon TEO nog wel 3 uur door voetballen, maar dat had geen doelpunten opgeleverd. Zaterdag wacht TLC zat 1 een gelijkwaardige ploeg als TEO. sv TEO trainer Afman blijft bij zijn ploeg steeds op die laatste 10 % scherpte hameren die nog ontbreekt. Tegen TLC zal sv TEO zeker aan voetballen toekomen, maar is de scherpte er niet dan krijgt ook TEO het moeilijk tegen de ploeg uit Leek.

Stanfries VR1 - vv TLC VR1

De trotse koploper van de 5e klasse 10 gaat a.s zaterdag op bezoek bij de middenmoter Stanfries VR1 uit het lommerrijke dorp Appelscha. vv TLV VR1 denderde afgelopen zaterdag over het arme en nietig vv ONB VR2 heen. In een eenrichtingsverkeer wedstrijd werd met 0-13 gewonnen, maar het hadden ook wel 2x zoveel doelpunten kunnen zijn. Vele 100% kansen werden onbenut gelaten. Sylvana was met 7 treffers het goudhaantje van VR1. Een wedstrijd waar goed gewerkt werd aan het doelsaldo wat aan het eind van de competitie doorslaggevend kan zijn. Desondanks gaat TLC VR1 nu fier aan kop in de 5e klasse en zullen nu elke wedstrijd te maken krijgen met tegenstanders die willen winnen van de koploper. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Stanfries VR1. Een team wat het TLC VR1 nog wel eens lastig kan maken. Voetballend en conditioneel zal TLC de betere ploeg zijn. Maar het gaat om de doelpunten. Speelt vv TLC VR1 haar favoriete spelletje dan worden de punten meegenomen naar Leek.

Stanfries VR1 is een ploeg waar wel degelijk rekening mee gehouden moet worden. Wel ging Stanfries afgelopen zaterdag op eigen veld met 0-2 onderuit tegen de dames uit Beesterzwaag. Stanfries staat na 4 gespeelde wedstrijden en 7 punten op plaats 6. Zaterdag wacht de confrontatie, op Sportpark De Steegde in Appelscha, tegen de kampioenskandidaat vv TLC VR1 uit Leek. Een lastige ploeg voor de wit/zwarte vrouwen formatie van trainer Dappie Eizinga. "We zullen de punten in ieders geval niet weg gaan geven" aldus trainer Eizinga.

EEC 1 - vv TLC zon 1

Afgelopen zondag werd de wedstrijd tegen Buinerveen afgelast door de overvloedige regenval van de zaterdagavond en nacht. Het hoofdveld en de andere velden waren daardoor niet bespeelbaar en werd besloten het gehele programma bij vv TLC af te gelasten. Aankomende zondag wacht de eerste 'testcase' van dit seizoen voor TLC zon 1 en ontvangt Ees Eessergroen Combinatie (EEC) op sportpark de Dillen in Ees de nog ongeslagen ploeg uit Leek.

Over afgelopen zondag kunnen we heel kort zijn; Afgelast. Komende zondag staat het duel tegen het op de 3e plaats staande en gelijkwaardige vv EEC uit Ees op het programma. Er wordt door de TLC selectie al de gehele week uitgekeken naar dit duel. Jeroen Dussel, Jeffrey Pariama en Vincent van Kammen zijn door blessures niet inzetbaar, maar verder is de selectie fit, scherp en gretig. In deze wedstrijd kan TLC laten zien dat het de terechte koploper in deze klasse is. Er zal naast het voetballen ook een stuk strijd geleverd moeten worden wil men de punten meenemen vanuit de gemeente Borger-Odoorn naar het Westerkwartier op het Groninger land.

De laatste wedstrijd van EEC 1 dateert, net als vvTLC, van zondag 3 november. In deze wedstrijd had EEC geen enkel probleem met GKC uit Gasselte. De gasten werden met een 6-1 nederlaag terug gestuurd. In deze wedstrijd was Mark Wanders met 2 treffers succesvol. EEC kan zich gaan opmaken voor 2 lastige weekeinden. A.s. zondag wacht de ongeslagen koploper TLC en een week later wacht de uitwedstrijd tegen Amboina uit Assen. Gezien de stand en uitslagen kan de wedstrijd EEC - TLC een mooi affiche zijn voor de 5e klasse E. Trainer Chiel Boeser hoeft niet veel te ondernemen om de mannen uit Ees te motiveren voor a.s. zondag. Voetballend zijn de ploegen gelijkwaardig, maar wie van de 2 zal het slagvaardigst zijn. We gaan het zondag zien op sportpark de Dillen in Ees.

vv TLC Zaal

Na een weekend met voornamelijk tropische sferen (Pasar Malam) zal sportcentrum Leek vrijdag 15 november weer bol staan van de zaalvoetbal sferen. Want er worden door vv TLC maar liefst 3 wedstrijden gespeeld in Sportcentrum Leek. De vrijdagavond begint om 18:45 met de wedstrijd TLC 9 - Potetos 9 om 19:45 gevolgd door het duel TLC 4 - A.S. Exstudiantes 6 en wordt de avond om 21:00 afgesloten met de wedstrijd TLC 5 - REUZ 3. U bent van harte welkom in het Sportcentrum. Er zijn vrijdagavond ook 3 uitwedstrijden te noteren; Futsal Dragten 7 - TLC 7 om 19:00, Potetos 5 - TLC 6 om 20:00 en om 21:00 Drs. Vijfje 11 - TLC 2. Voor een volledig overzicht van de wedstrijden bij het veld- en zaalvoetbal verwijs ik u graag naar de pagina "Programma & Uitslagen".