Futsal Winsum na sterke tweede helft langs ONR Roden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Futsal Winsum herstelde zich vrijdagavond in de eigen Ripperdahal van de ruime 9-2 uitnederlaag tegen Urk door met 6-3 van ONR Roden te winnen. Een zege die in de tweede helft pas tot stand kwam omdat de Winsumers toen echt oppermachtig waren.

1384490284Nfutsal winsum oranje nassau

Spelmoment uit de wedstrijd Futsal Winsum-ONR Roden

Bron: Ommelander Courant    Foto: Jannes Klaassen

Futsal Winsum-trainer Sees Bergman kon voor het duel tegen ONR uit Roden niet beschikken over Omar Elargoubi, Michiel van Bolhuis en Ulco Brinkhuizen. De absentie van dit drietal zorgde daarom voor enige onrust bij de ervaren coach. ,,De afwezigheid van Brinkhuizen, Van Bolhuis en Elargoubi zorgt er wel voor dat wij aanvallend aardig wat inleveren. Dat is wel jammer want ONR is wel een team wat aardig kan voetballen al begreep ik dat ook ONR niet helemaal compleet is.”

Sees Bergman had voor het duel tegen ONR de normaal gesproken in het tweede team voetballende Gerwin Schaaphok aan de selectie toegevoegd om er op die manier er voor te zorgen dat hij voldoende wissel mogelijkheden tot zijn beschikking had.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Heffering waren het de gasten uit Roden die het heft in handen namen. De thuisclub was nog wat zoekende en de 0- 1 door Henk Rozema was dan ook geen verrassing. Futsal Winsum probeerde wel om wat aan de achterstand te doen maar de gasten bleven gevaarlijk in de omschakeling wat mede kwam door de aanvallende escapades van ONR-keeper Klaas Kleiker. De goalie schakelde zich regelmatig in als extra veldspeler waar Futsal Winsum meer van had en moeten profiteren. Waar de gelijkmaker dus uitbleef was ONR wel dicht bij de 0-2 maar Harald Nienhuis zag zijn schot echter gekeerd worden door Futsal Winsum-keeper Sven van Dam. De goalie zorgde er vervolgens met een snelle spelhervatting voor dat zijn teamgenoten de aanval konden overnemen en Gerwin Schaaphok de gelijkmaker achter Klaas Kleiker kon schieten.

Na de 1-1kregen de gastheren wat meer grip op de wedstrijd en waren Rob Medema en Bas Barelds dicht bij een tweede treffer voor Futsal Winsum. Waar Medema zijn schot maar net voorlangs zag gaan had Bartelds de pech dat doelman Kleiker uitstekend wist te redden op zijn schot.

ONR zat ondertussen ook niet stil en creëerde zich ook een paar mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo bleef het een levendige eerste helft waar beide teams vol op de aanval bleven spelen. Voor het vol op de aanval spelen werd de thuisploeg uiteindelijk het beste voor beloond want in de 16e minuut bracht Rob Medema zijn team aan de leiding. Een terechte voorsprong want steeds duidelijker werd dat de thuisploeg als team meer in zijn mars had dan tegenstander ONR.

Toch konden de Winsumers het krachtsverschil onvoldoende in de score tot uitdrukking brengen want terwijl de klok steeds meer naar de laatste minuut van de 1e heft toe kroop stond er nog steeds maar een 2-1stand op het scorebord.

In de slotminuut van de eerste helft moest Sven van Dam nog een paar keer handelend optreden zodat de thuisploeg toch met een voorsprong kon gaan rusten.

Een korte rust die gebruikelijk is bij het zaalvoetbal maar die voor ONR wat aan de korte kant bleek te zijn. Want voor dat de Rodenaren wisten wat er aan de hand was stonden ze namelijk met 3-1 achter. Een prima aanval van de Winsumers werd uitstekend door Bas Bartelds achter doelman Kleiker geschoten en wat de opmaat zou betekenen voor een sterke tweede helft van de thuisploeg.

Een sterke tweede helft die mede tot stand kwam door de wijze van coach Sees Bergman. De ervaren Bergman was duidelijk aanwezig maar dit dat op een wijze waar zijn spelers bepaald vrolijk van werden. Geen kreten die geen hout sneden maar in duidelijke bewoordingen man en paard noemen zorgde voor een lach op het gezicht van zijn pupillen wat vertaald werd in een team wat met veel spelvreugde liep te voetballen. Als je goed voetbalt krijg je ook kansen was een opmerking van Bergman en dat klopte precies want een goed voetballende Futsal Winsum kreeg ook steeds meer kansen om de score verder op te voeren. Toch moesten de aanwezige toeschouwers tot aan de 35e minuut wachten tot er weer gescoord werd in de Ripperdahal. Bas Bartelds was de schutter na een goed lopende aanval van de Winsumers en zorgde er met zijn treffer voor dat er een 4-1op het scorebord kwam te staan.

Zes minuten later schoot Rob Medema zijn ploeg helemaal definitief in veilige haven door zijn prima spel te belonen met een vijfde treffer voor de thuisploeg: 5-1. Een vijfde treffer die Ramon Buikema enkele minuten eerder eigenlijk had moeten scoren maar de jonge voetballer zag geen kans om de bal in het door doelman Kleiker weer eens verlaten doel te schieten. Buikema was vervolgens zo kwaad op zichzelf dat hij met zijn blote handen nog even de kwaliteit van der muren in de Ripperdahal testte. Maar de muren, die de storm op 28 oktober glansrijk hadden doorstaan, schrokken niet van dit, geweld’ zodat het duel zonder problemen verder gespeeld kon worden.

Na de 5-1 lieten de Winsumers de teugels wat vieren en wat resulteerde in een tweede treffer voor ONR dat verder eigenlijk niet meer in het stuk voorkwam. Zo werd het richting de laatste minuten duidelijk dat Futsal Winsum zich door een zege op ONR zou herstellen van de zware 9-2  nederlaag van een week eerder tegen Urk.

Maar het toetje werd door de Winsumers voor het laatst bewaard want nadat de bezoekers nog tot 5-2 waren teruggekomen zag het publiek Romano Corneille op prachtige wijze de 6-2 maken zodat er nog even gejuicht kon worden in een verder rustige Ripperdahal. Dat er uiteindelijk een 6-3 eindstand op het scorebord kwam was alleen maar voor de statistieken vond ook Sees Bergman die vooral aanvallend veel goede dingen hadden gezien van zijn ploeg. ,,Ik heb vanavond een paar aanvallende acties gezien die ik graag wil zien. Dat waren nog teveel momenten maar daarom is het aan mij en aan de ploeg om die momenten steeds langer te laten duren. Daar heb ik, en zeker gezien de spelers die vanavond ontbraken, alle vertrouwen dat ons dat ook gaat lukken maar wat wel iets is wat tijd kost.”

Futsal Winsum-ONR 6-3(2-1)

5. Rozema 1-0, 9. Schaaphok 1-1, 16. Medema 2-1, 27. Barelds 3-1, 30. Barelds 4-1, 41. Medema 5-1, 45. Nienhuis 5-2, Corneille 6-2, 49. Nienhuis 6-3

Futsal Winsum: Van Dam; Schaaphok, Tigelaar, Barelds, Buikema, Blanken, Corneille, Medema.

ONR: Kleiker; Rozema, Postma, Nienhuis, Va der Looi, Iedema, Van der Knaap