De Heracliden op bezoek bij nummer twee Gorecht

Geschreven door Jonathan Kamminga op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De Heracliden heeft zaterdag het eerste topduel in de 3e klasse C verloren van titelkandidaat Appingedam. In eigen huis werd de ploeg niet voldoende beloond en gingen de punten mee in de tas van Appingedam, 1-3.
gorecht1


Voor zaterdag staat er wederom een topper op het programma. De Heracliden reist dan af naar Haren voor een ontmoeting met v.v. Gorecht. Zaterdag leek ook Gorecht te gaan verliezen in de derby met Lycurgus. Na een 3-1 achterstand, rechtte Gorecht nog eenmaal de rug voor een slotoffensief en won uiteindelijk met 3-4. Daardoor is het gat met koploper Appingedam gelijk gebleven. De Heracliden heeft nu ondertussen 7 punten achterstand op Appingedam.

Gorecht en De Heracliden hebben elkaar in het verleden vaak getroffen, vooral in de jaren 80 stond deze wedstrijd vaak op het programma. Twee seizoenen geleden kwamen beide ploegen elkaar ook tegen. Thuis werd er toen gelijkgespeeld met 1-1 en uit werd verloren met 1-0. Na vier seizoenen onder Marco IJzer staat er bij Gorecht dit seizoen met Bert Vos een nieuwe trainer voor de groep. Na een wat matig begin van het seizoen draait Gorecht nu goed en vandaar dat het is opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Aan trainer Jeroen de Munck, die deze week voor het eerst vader is geworden, de taak om met zijn team weer aansluiting te krijgen bij Gorecht en Appingedam en een gaatje te slaan met naaste belagers De Fivel en Lycurgus. De wedstrijd van zaterdag vindt plaats op sportpark de Koepel in Haren en staat onder leiding van T.W. Bakker die om 14.30 uur zal laten aftrappen.