Potetos 9 schrijft historie

Geschreven door Marcel MulderPotetos op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Het heeft even geduurd, maar het kon niet lang meer uitblijven. Potetos zaal 9 heeft vrijdagavond in de eigen thuishal historie geschreven. Na vier gelijke spelen en één nederlaag wist de groen-witte brigade DWS Oosterpoort 6 met attractief voetbal naar de slachtbank te leiden. Vanaf minuut één leek alles te lukken en was het ene doelpunt nog mooier dan de ander. Het arme DWS Oosterpoort, met maar liefst 5 wisselspelers, was slechts figurant op deze memorabele avond in november. Na een 8-0 ruststand werd het uiteindelijk 13-0.
potetosDe ziekenboeg van Potetos 9 begint langzaam leeg te raken. Siebrand Dijkema is weer fit verklaard, maar was nog wel afwezig door andere verplichtingen. Het is dus nog even wachten op zijn debuut in het groen-wit. Hergen Balkema heeft zijn eerste minuten op het veld inmiddels weer gemaakt na een vervelende zweepslag, maar verkoos deze avond voor een gezellig avondje op de bank met zijn geliefde. Daarnaast heeft ook Robert Freese zijn eerste minuten op het veld weer gemaakt en kan het dus nooit lang meer duren voordat hij ook zijn debuut in de zaal gaat maken. Voor speler/leider Marcel Mulder zit dat er nog niet helemaal in, zijn liesblessure houdt hem al weken aan de kant. Deze avond moest verder Ramon Bijsterveld ook verstek laten gaan, waardoor een beroep werd gedaan op good-old Bard Dekker, die hiermee voor het eerst een thuiswedstrijd speelde. Verder waren deze avond de gebroeders Tom en Willard Havinga, Ronald Werkman, Bas Bous, Bert Weesepoel en doelman Remco Kiers van de partij, wat het totaal op 7 spelers bracht. Wederom was geen scheidsrechter beschikbaar, wat betekende dat Mulder zijn scheidsrechtersoutfit maar weer tevoorschijn haalde.
Zoals gezegd lukte vanaf minuut één alles bij de thuisploeg. De eerste vier kansen waren allemaal direct raak en vooral Ronald Werkman had het op zijn heupen. De spits was constant een gevaar voor de gasten en zou uiteindelijk deze avond ook topscoorder worden met 6 doelpunten (of waren het er toch 7?). Menig kenner had zijn twijfels bij de keuze van Werkman om te gaan zaalvoetballen i.v.m. zwakke enkel, maar het moge nu wel duidelijk zijn dat Werkman deze critici de mond heeft gesnoerd. Wie dacht dat Bas Bous vooral hard kan rennen heeft een punt, maar vanaf vrijdagavond is gebleken dat we Bous kunnen plaatsen in de categorie alleskunner. Want hoe anders valt te verklaren dat de ene individuele actie nog mooier was dan de ander. Dat kan niet alleen geluk zijn. Bous scoorde ook nog drie doelpunten waar je u tegen zegt en lijkt nu al een onmisbare schakel te zijn in dit team. Willard Havinga heeft zijn plekje al snel gevonden binnen de ploeg en lijkt naast zijn verdedigende kwaliteiten ook over scorend vermogen te beschikken. Conditioneel misschien wel de sterkste en dus niet te beroerd om wat extra metertjes te maken. Bard Dekker deed waarvoor hij bij de selectie is gehaald, namelijk de gehele zijlijn bezetten. En dat de beste man dan ook nog eens twee keer wist te scoren was helemaal mooi mee genomen. Niet iedereen wist deze avond tot scoren te komen, maar deze heren mogen ook niet ongenoemd blijven. Allereerst is daar Tom Havinga die, ondanks een lieskwetsuur, vol hartstocht en passie de strijd aan ging. De mannetjesputter weet dondergoed wat hij wel en niet kan en past zijn spel daar prima op aan. De man die tot op heden het belangrijkste doelpunt scoorde in de competitie (de late gelijkmaker tegen CSVH 1) wist ondanks de hoge score deze avond dit keer niet het net te vinden: Bert Weesepoel. Weesepoel speelde geweldig als slot op de deur en had samen met doelman Kiers maar één missie: de nul. Kiers had de makkelijkste avond tot nu toe, maar een goede keeper heeft als kenmerk om ook in zulke wedstrijden er te staan wanneer nodig. De keuze om Kiers als doelman te positioneren is tot op heden goud gebleken.
Over de wedstrijd kunnen we verder kort zijn. Potetos was gewoonweg een maatje te groot voor de gasten, die het wel bleven proberen en op zoek bleven gaan naar de eretreffer. Dat deze niet werd gegund zegt iets over de winnaarsmentaliteit die er in is geslopen bij de thuisploeg. De scheidsrechter had een makkie doordat beide teams er een sportieve strijd van wisten te maken. Het is vooral een compliment aan de gasten, want bij een dergelijk ruime nederlaag wil er wel eens wat frustratie om de hoek komen kijken. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Leek tegen TLC 9. De wedstrijd vangt al om 18.45uur aan. We kunnen u alvast verklappen dat Siebrand Dijkema van de partij zal zijn. Kom dus op tijd, het kon wel eens druk gaan worden!