Zaaldames Drachtster Boys pakken belangrijke punten in Venray

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys in het Limburgse Venray tegen de nummer twee op de ranglijst, Lake Valley. Een wedstrijd die in de tweede helft zeer goed werd uitgespeeld door Drachtster Boys. Na een ruststand van 0-1 werd de einduitslag uiteindelijk 1-8.
drachtsterboys

Gelijk na het eerste fluitsignaal begon Lake Valley druk te zetten op de verdediging van Drachtster Boys. Vera Veelers wist goed weg te draaien, nadat ze onder druk werd gezet, maar kon de bal niet langs keepster Linsey Philipsen krijgen. Even later volgde een lange uitgooi van Teuny Bosma op Shannon Viet. Zij kopte de bal door in het doel, maar de scheidsrechter heeft niet gezien dat de bal werd aangeraakt, dus geen doelpunt. Na een klein foutje van Lutske de Vries krijgt Lake Valley een grote kans, maar deze verdwijnt via de buitenkant paal naast. De eerste helft speelde Drachster Boys geconcentreerd en goed maar toch wist Vera Veelers pas na zeventien minuten het verzet van keepster Philipsen te doorbreken. Een hard schot, dat nog van richting werd veranderd op de rug van Shannon Viet, valt binnen. 0-1.

De tweede helft begon de Boys sterk. Esther van Toledo onderschepte de bal langs de lijn, hield goed overzicht en bediende de meegelopen Lutske de Vries op maat. 0-2. Nog geen twee minuten later was het opnieuw van Toledo op de Vries, alleen nu vanaf de andere kant, 0-3. Halverwege de tweede helft maakte Sylvia van der Geest, na een goede combinatie met Vera Veelers, ruimte, waardoor laatstgenoemde de bal netjes kon binnen schieten. 0-4. In diezelfde minuut zag de sterk spelende Vera Veelers een schot op doel gepareerd worden door de keepster, maar de bal kon in tweede instantie door Janneke Vellema binnen worden geschoten. 0-5. Lake Valley probeerde van alles met de goed spelende Djarmelza van Putten en Lori Peeters, die op viel door veelvuldig commentaar leveren op de leiding. Het kwam wat gelukkig tot scoren nadat Drachtster Boys intrapte terwijl er te weinig afstand werd genomen. Janice Dieriks kon optimaal profiteren. 1-5. Het antwoord kwam gelijk in dezelfde minuut van Esther van Toledo. Ze wachtte tot de keepster ging liggen en krulde de bal in de goal. 1-6. Lotte Donath zorgde met een knal van afstandvoor 1-7. De eindstand van 1-8 werd bepaald door een benutte penalty door Vera Veelers, nadat Sylvia van der Geest omver werd geduwd door keepster Philipsen.

Door deze winst schuift Drachtster Boys door naar de derde plaats. AORC/Lebo Vastgoed uit Amsterdam heeft zich terug getrokken uit de competitie wegens een te lage bezetting en de grote uitslagen die zij kregen te verwerken. De door hun gespeelde wedstrijden komen te vervallen. Drachtster Boys heeft nog niet tegen AORC gespeeld, omdat deze wedstrijd onlangs nog werd uitgesteld i.v.m. de Marathon van Amsterdam. De top 3 echter wel. Deze punten zijn uit het schema gehaald. De stand is nu als volgt:

1 Os Lusitanos             7-18

2 ZVV Watervogels       8-18

3 Drachtster Boys         8-16

4 Lake Valley                8-15

5 Pernis                       6-13

6 FSG                          7-12

7 FC Plubos                 8-9

8 Zuidoost United         7-6

9 FC Gelre                    8-6

10 The Counters           8-6

11 Danss.Biersteker      9-6

Os Lusitanos kwam niet in actie tegen Zuidoost United, omdat drie Marokkaanse speelsters van Zuidoost United in Colombia meespelen met het WK van de AFMS. De wedstrijd van FSG tegen Pernis was in een eerder stadium al uitgesteld.

Drachtster Boys Vr1 speelt vrijdagavond weer thuis, in de Lascon Hal (Korfbalhal), om 21.15 uur tegen Zuidoost United uit Amsterdam.

Eindstand: Lake Valley Vr1 - Drachtster Boys VR1 1-8