Gehavend EKC verliest van Lycurgus

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op Sportpark Kloosterburen, het veld in Eenrum was te nat, traden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 9 november aan tegen het hoger geklasseerde SV Lycurgus 2 uit Groningen.
Eenrum                                      Kloosterburen1Bij EKC waren afwezig Marijn Nienhuis, Marije Roelink, Marjon Bos, Loes Korhorn en Nicky Bos zodat er zes invallers waren uit het tweede elftal die overigens een verdienstelijke wedstrijd speelden. Onder leiding van scheidsrechter H. Luit uit Eenrum ging het aanvankelijk aardig gelijk op waarbij Lycurgus wel wat de betere ploeg was. Na een kwartier spelen ging de defensie van EKC in de fout en werd keepster Christina Prins gepasseerd: 0-1. EKC probeerde wat terug te doen maar al haar pogingen faalden. Lycurgus was de betere ploeg maar wist dit vooralsnog niet uit te drukken in meer doelpunten. Wel kregen de stadjers de betere kansen maar EKC bleef overeind. Echter in de 44e minuut werd het alsnog 0-2 voor de gasten wat ook de ruststand werd.

Na de rust deed EKC er van alles aan om terug te komen maar het mocht niet gelukken. Na 21 minuten vond er een dubbele wissel plaats. Nina Baarslag en Lisanne Broekema werden vervangen door Claudia van der Horn en Lisette Luit. De thuisploeg kreeg ook wel mogelijkheden maar het was weer Lycurgus, dat individueel over betere speelsters beschikte, dat in de 71e minuut de stand op een onoverbrugbare 0-3 score zette. Marlies Tammens kwam er in de 78e minuut nog in voor Alinda Korhorn. Het laatste woord was ook aan Lycurgus want in de 79e minuut werd haar voorsprong op 0-4 gezet. Hierna waren er nog wel mogelijkheden voor beide ploegen maar het bleef 0-4 waarmee EKC haar tweede thuisnederlaag leed. Komende zaterdag De Pelikanen-EKC, aanvang 12.30 uur.