Terechte nederlaag voor FC LEO in Hallum

Geschreven door Eddie Tammens op . Geplaatst in Nieuwsflitsen


Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld in Hallum begon FC LEO aardig aan de wedstrijd. De eerste kans was voor de Leensters maar het vizier bij Rietema stond nog niet goed afgesteld. De thuisploeg deed het beter en kwam in de 8e minuut op voorsprong. Een steekbal tussen de beide centrale verdedigers van FC LEO door werd door Andre Polet op gepikt en beheerst afgerond.

 

FCLeoHierna nam FC LE het initiatief en dat resulteerde in enkele kleine mogelijkheden. In de 29e minuut kreeg Marko Rietema de bal vanuit de kluts voor de voeten en van dichtbij wist hij hier wel raad mee,1-1. Op dat moment terecht. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust deed de thuisploeg er een schepje boven op en nam het heft in handen. FC LEO werd teruggedrongen en dat resulteerde in de 53e minuut in een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg. Gwen Dijkstra ronde het, af na een fraaie aanval over meerdere schijven, beheerst af. De thuisploeg rook bloed en FC LEO kwam er niet meer aan te pas. Na een fraaie aanval plaatste de messcherpe spits Andre Polet in de 55e minuut de lat. In de 60e minuut deed hij het beter en scoorde de 3-1. Trainer Zijlstra bracht Remco van der Klei voor Marcel Kadijk om nog iets te proberen te forceren maar dit mocht niet baten. In de 82e minuut bracht Doeke Yska uit een hoekschop de stand op 4-1. De gifbeker was nog niet leeg en in de 87e minuut moest doelman Marco Wichers opnieuw de bal uit het net halen nadat Kevin Dijkstra de stand op 5-1 had gebracht.

Op basis van de eerste helft zou 1 of meerdere punten terecht zijn geweest. Op basis van de 2e helft was er niets op de uiteindelijke 5-1 uitslag aan te merken.