Een update van Potetos Futsal 9

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Het was een tijdje stil rondom de zaalvoetballers van Potetos zaal 9. De laatste twee speelronden waren de heren vrij van competitieverplichtingen en werden deze weken gebruikt om te herstellen van wat pijntjes, want van de 12-koppige selectie waren (en zijn nog steeds) een behoorlijk aantal spelers niet fit.
potetos

 Nadat Potetos 9 ter voorbereiding aan het seizoen een oefenwedstrijd speelde tegen Stedum 1, wat uitkomt in de derde klasse, kon geconcludeerd worden dat er een behoorlijke eerste helft was gespeeld. De tweede helft liet echter behoorlijk wat te wensen over, de uitslag (6-4 nederlaag) was van minder belang, we waren los. Een week later was dan daar de echte vuurdoop. Tegenstander was Drs. Vijfje 38 in de eigen thuishal te Lewenborg. Lange tijd werd tegen een achterstand aangekeken, maar de ploeg toonde veerkracht door in de slotminuut de gelijkmaker te noteren. Zo eindigde de eerste competitiewedstrijd ooit voor het negende in een 4-4 gelijkspel.

De daarop volgende wedstrijd werd eveneens “thuis” gespeeld. Dit keer was Madjoe 2 te gast. De gasten speelden een stuk makkelijker, maar daar zette Potetos 9, met enig kunst- en vliegwerk, een behoorlijke portie werklust tegenover. Jammerlijk was dat dit keer in de slotfase een voorsprong werd weggegeven, maar eerlijk is eerlijk, Madjoe verdiende het punt.

De eerste uitwedstrijd werd gespeeld in het Willem Alexander Sportcentrum op Zernike. Tegenstander was het 34e was Drs. Vijfje. Met wederom een smalle selectie werd de strijd aangegaan en al snel werd duidelijk dat er mogelijkheden lagen op een overwinning. Helaas werd het conditioneel allemaal wat minder en kon niet voorkomen worden dat de voorsprong weer in de slotfase weg gegeven werd. De teleurstelling werd nog groter toen bleek dat de kantine gesloten was.

Op 11 oktober was het hoog geklasseerde CSVH 1 te gast in Lewenborg. Gezien de voorgaande uitslagen was bekend dat dit een zware dobber zou worden. Potetos wist nog op een 2-1 voorsprong te komen, maar toen het eenmaal ging draaien bij de gasten en de smalle selectie wederom zijn tol ging eisen stond er uiteindelijk een 2-13 nederlaag op het scorebord.

Vreemd genoeg moest een week later de return al gespeeld worden, dit keer in de thuishal van CSVH te Selwerd. Begrijpelijk genoeg was het vertrouwen in een goede afloop na de week er voor wat getemperd. Maar met een mannetje extra als wissel en een aangepaste tactiek (en dat zonder leider op de bank!) toonde de ploeg ten opzichte van de week eerder enorme veerkracht. Er leek genoegen genomen te worden met een nipte nederlaag, maar in de slotfase werd het spel beloond met een late gelijkmaker! Het werd 2-2! De teleurstelling bij CSVH blijkt nog steeds aanwezig te zijn, want de uitslag is bij de KNVB nog steeds niet verwerkt.

Na vijf competitiewedstrijden is er dus vier keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Het is wachten op de eerste overwinning. Komende vrijdag speelt Potetos zaal 9 thuis tegen DWS Oosterpoort 6 en gaat het op jacht naar de eerste 3-punter.De aanvang in Sporthal Lewenborg is 22.00uur. Aangezien de scheidsrechter wederom heeft afgezegd voor dit duel is de ploeg nog zoekende naar een arbiter. Het is dus nog niet bekend wie de fluit zal hanteren.