EKC verliest van De Vogels

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In Groningen speelden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 2 november op kunstgras tegen het elftal van De Vogels, waar ex-Kloosterburenspeelsters Eliza Remijn en Laura Reitsma actief zijn. Remijn deed wel mee maar Reitsma was geblesseerd.
Eenrum                                       Kloosterburen1

Het begin was voor de thuisploeg. Het pinde EKC vast op de eigen helft zonder hier goed gebruik van te maken. Pas na 7 minuten deed EKC de eerste uitval. Na ongeveer 20 minuten kroop EKC onder de Groninger druk uit en sloeg in de 17e minuut gelijk toe. Sarah Rijzinga kreeg de bal bij Krista Berghuis die de 0-1 inschoot. Een minuut later was het alweer gelijk hoewel volgens EKC dit een zuiver buitenspeldoelpunt was. De warrig en vreemd fluitende scheidrechter wuifde alle bezwaren weg: 1-1. De Vogels bleef toch meer de aandringende ploeg maar wist dit niet uit te buiten. EKC op haar beurt probeerde wel wat terug te doen maar faalde eveneens. Gelukkig stond keepster Marijn Nienhuis op haar post. Zo stond het bij de rust nog 1-1.

In de tweede helft ging het meer gelijk op maar geen van beide ploegen wist hier vooreerst mee te doen. In de 60e minuut deed EKC-coach Joost Gerdez een dubbele wissel. Lisanne Broekema en Nina Baarslag werden vervangen door Claudia van der Horn en Marlies Tammens beide van het tweede elftal. Het spel bewoog heen en weer tot de 71e minuut. Na “zogenaamd” hands van Wendy Reitsma kreeg De Vogels toch een strafschop van de vreemd fluitende scheidsrechter. Hierop was keepster Nienhuis kansloos: 2-1. EKC moest nu op jacht naar de gelijkmaker en daarbij tevens De Vogels het verdere doelpunten beletten. Weer was de scheidsrechter hierbij in de 84e minuut beslissend. Zowel Marlies Tammens als een speelster van De Vogels gingen in het duel onderuit. Plotsklaps legde de scheidsrechter tot verbazing beider clubs de bal op de stip. Krista Berghuis liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en schoot raak: 2-2. Hier leek het bij te blijven maar een opeenstapeling van fouten bij EKC veroorzaakte in de 91e minuut alsnog de 3-2 voor De Vogels die hiermee de drie punten in huis hield. Hierdoor heeft EKC in alle uitwedstrijden nog geen punten kunnen pakken maar deze keer was ook de scheidsrechter hier mede debet aan evenals de onwennigheid van het spelen op kunstgras. Komende zaterdag EKC-SV Lycurgus 2, aanvang 14.00 uur, Sportpark Eenrum.