Te laat beginnen, een reguliere overwinning en een scheids die niets van de regels weet.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Een korte update van onze damesteams omdat VAKO en De Heracliden zaterdag niet in actie kwamen en van de dames van VIBOA alleen maar bekend is dat het met 7-1 wist te winnen van Groen Geel dames 3.                       logo

Na een half uur wachten kon om 17.00 uur(!) op Corpus den Hoorn eindelijk door de dames van Groen Geel VR1 en Sc Loppersum VR1 afgetrapt worden voor hun onderling duel.

Ondanks een, door het lange wachten, slechte voorbereiding begonnen beide teams scherp aan het duel waarbij de eerste kansen voor de dames uit Loppersum waren. De bezoekers kwamen dan ook op voorsprong toen in de 4e minuut een pass van Emke Heeres bij Nicole Riepma terecht kwam en die vervolgens de 0-1 binnenschoot. Een verrassende opening van de wedstrijd vond ook SC Loppersum-speelster Marielle Vast. ‘Die voorsprong verbaasde ons wel maar dames van Groen Geel lieten zich echter niet van de kaart brengen en voerden de druk op onze verdediging op. Dit resulteerde in de zesde minuut meteen al in de gelijkmaker. Een uitbraak van de spits van Groen Geel zorgde in de tiende minuut voor de 2-1. We bleven wel vechten voor de 2-2 maar helaas bleef een tweede voor ons voorlopig nog uit. Tussen de 25e en 37e minuut scoorde Groen Geel nog drie keer zodat we met een achterstand van 5-1 de rust ingingen. “

Na de rust probeerde Loppersum meer tegentreffers te voorkomen maar Groen Geel toonde geen mededogen met de Lopster dames die na drie minuten in de tweede helft al op een 6-1 achterstand kwamen. Een achterstand die nog groter zou worden en uiteindelijk op zou lopen naar een eindstand van 10-1 in het voordeel van de thuisploeg maar waar Marielle Vast wel een verklaring voor had. ‘Groen Geel is gewoon een hele sterke ploeg die een paar klasses beter is dan een ploeg zoals wij zijn. Zij hebben dames in het team die op een hoger niveau hebben gespeeld en dat zorgde uiteindelijk voor deze ruime nederlaag.

Het duel tussen SV Bedum dames 1 en Lycurgus dames 2 kende volgens trainer/coach Albert ten Caat eigenlijk maar weinig bijzonderheden. ‘Ondanks dat Lycurgus qua stand tot een van de betere teams in onze klasse behoort, zijn we eigenlijk niet echt in moeilijkheden geweest. We kwamen door Djoeke Helder op 1-0 maar moesten wel toestaan dat Lycurgus nog tot 1-1 terugkwam. Door Anouk Sikkema kwamen we nog voor rust op 2-1 en toen Marleen Stiekema er vervolgens 3-1 van wist te maken kwamen we op een voorsprong die gezien de mogelijkheden die we kregen wel terecht was. Wij hadden over het gehele duel het betere van het spel en de uiteindelijke 4-2 zege, waarbij de laatste treffer voor ons gescoord werd door Marlies van der Meer, gaf de juiste verhoudingen absoluut aan.”

Door het resultaat tegen Lycurgus gaat promovendus Bedum nu alleen aan kop in de derde klasse H maar Albert ten Caat waakt voor een te grote euforie binnen zijn team. ’zaterdag wacht De Pelikanen als tegenstander en ook dat is een ploeg die ik als een lastige tegenstander beschouw. De Pelikanen kende een wat moeizame start maar de laatste wedstrijden gaat het beter en daarom verwacht ik zaterdag in Bedum een lastig duel.”

Een lastig duel speelde De Pelikanen zaterdag tegen De Knickerbockers dames 2 want in Groningen werd het na een, volgens Irene Bos, dramatisch duel 0-1 voor De Pelikanen.’ Een waardeloze wedstrijd werd het want na een slechte voorbereiding en een pupil van de week (nieuw lid) die moest scoren werd het duel ook nog eens gefloten door een scheidsrechter die niets van de regels wist. In de eerste helft werd er heel slecht door ons gevoetbald. Duels werden steeds verloren en verder kwamen we niet aan voetballen toe waardoor het eigen spelletje niet gespeeld kon worden.

In de rust gaf trainer René van der Duin terecht aan dat er echt uit een ander vaatje getapt moest worden omdat het spel in de eerste helft dramatisch was. Het team werd vervolgens op enkele plaatsen gewijzigd met Marjet Pijper op het middenveld en Nikky Werkman achter de spitsen. Dit zorgde voor meer ruimte en voetballend werd het toen een stuk beter. Maar het duurde tot aan de 80e minuut voordat José de Jonge de uiteindelijk de terechte 0-1 op het denkbeeldige scorebord schoot. Een belangrijke treffer want zaterdag spelen we tegen koploper Bedum en als we daar mochten winnen doen we goede zaken richting de top drie.”