Omlandia Futsal 8 op doelsaldo uit bekertoernooi

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Na de goede opening in de poulefase stond de afgelopen twee weken de wedstrijden met Oosterhoek en Delfzijl op het programma. De eerste wedstrijd tegen tweedeklasser drs. Vijfje was verrassend met 2-3 gewonnen waardoor winst tegen Oosterhoek bijna genoeg zou zijn om door te bekeren.
OmlandiaA

Oosterhoek kwam met een sterke ploeg naar de Tiggelhal en was driekwart gedeelte van de wedstrijd de betere partij, Oosterhoek leek met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan maar dat veranderde in de laatste minuut van de eerste helft toen Kooi en de Jong Omlandia op een 2-1 ruststand brachten.

Toch was Oosterhoek ook de tweede helft de betere en stond het na 35 minuten 2-3 voor de bezoekers, keeper Slagter moest na deze periode het spel voor twee minuten verlaten na een handsbal buiten zijn doelgebied maar werd gered door D.Kavanagh die zijn doel schoon kon houden in deze fase. De laatste minuten was het alles of niets voor Omlandia en liep het uiteindelijk tegen drie messcherpe counters aan, D.Kavanagh scoorde nog tegen waardoor de einduitslag bepaald werd op 3-6.

Met drie punten uit twee wedstrijden hield Omlandia nog steeds zicht op een ronde verder, wel moest er dan met ruime cijfers gewonnen worden een week later tegen Delfzijl. Kansen waren er voldoende in de beginfase tegen Delfzijl maar bleven allen onbenut, in de eerste tegenaanval was het wel raak voor Delfzijl.Na de achterstand nam R.Kavanagh Omlandia op sleeptouw en zorgde met vier rake treffers er voor dat er een 3-6 tussenstand werd behaald waar de overige twee goals op naam kwamen van gastspelers Brands en Poel.

De gehele wedstrijd bleef het spel aan beide kanten rommelig maar kon de voorsprong behouden worden, met twee treffers waarvan één pingel schoot aanvoerder D.Kavanagh Omlandia naar een 6-8 overwinning. Na drie wedstrijden stond Omlandia op zes punten en een doelsaldo van 14-14 wat uiteindelijk net niet genoeg was aangezien drs. Vijfje ook zes had behaald maar met een doelsaldo van 16-8. Ondanks de tweede plaats waren het toch weer drie extra wedstrijden waar Omlandia in de competitie zijn voordeel uit probeert te halen, komende vrijdag staat om 21:00 uur het duel tegen Futsal Winsum op het programma in de Tiggelhal.