De Heracliden Futsal 1 wint van Leekster Eagles A1

Geschreven door Mark van Doorn op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Wedstrijdverslagen die worden ingestuurd, ik plaats ze graag en lees ze met plezier. Verslagen geschreven met een vleugje humor en voorzien van bijnamen van spelers die je verder alleen maar onder hun eigen naam over de velden of in een sporthal ziet rennen. Onderstaand verslag is geschreven door Mark van Doorn die als veldspeler voor SC Loppersum uitkomt maar in de zaal voor De Heracliden Futsal 1 speelt.

 
DeHeracliden
Wedstrijd: Leekster Eagles A1 – Heracliden 1

Scheidsrechter: H.F.B. Bebingh

Selectie Heracliden 1:

Frank ‘Ched’ Elzinga, Robert ‘Macho’ Landwehr, Enno ‘WFR’ Braam, Wendy ‘Swa’ Gustina, Klaas ’Clasie’ Dijkhuis, Jordi ‘Ola’ Dijkstra, Rogier ‘Roger’ Ramtour, Mark ‘Hulk’ van Doorn en trainer Frits ‘Snip’ Tiekstra

Afwezig:

Peter ‘Pan’ Heeres, Fred ‘Oele’ Uil

Vandaag in de nieuwe rubriek, Door de ogen van Hulk, het wedstrijdverslag van de wedstrijd: Leekster Eagles A1-Heracliden 1 Futsal.

Leek: 25 oktober 2013. 19:00

Na de klinkende zege van vorige week (8-3 winst op Hoofdklasser Blauw Wit uit Leeuwarden) was het vandaag zover om af te reizen naar Leek voor de wedstrijd tegen Leekster Eagles A1, eveneens een Hoofdklasser.

Counter

Vedette United begon goed aan de wedstrijd. Ze lieten de ‘Eagles’ in het begin het spel maken, om vervolgens uiterst scherp gebruik te maken van de counter, wat na een aantal minuten spelen de 0-1 van Macho opleverde. De jonge ploeg uit Leek bleef ook na de 0-1 het spel maken maar stuitte vaak op het gespierde lichaam van WFR. Eagles ging door en na een langlopende aanval leverde dat uiteindelijk een doelpunt op: 1-1.

Overtredingen

Vedette raakte ietwat de kluts kwijt door het tegendoelpunt. En maakte wat kleine overtredingen, met een vrije trap op de linkerflank tot gevolg. Deze werd hard in gespeeld op de spits, en met wat fortuin belandde de bal achter Ched. 2-1. Na de 2-1 werd de draad weer opgepakt en kwam Vedette steeds meer in balbezit. De looplijnen van de tegenstander werden er goed uitgehaald, en ook het overnemen van opkomende verdedigers werd prima uitgevoerd. Vedette begon zelfs aan aanvallen te denken toen de gastheren wat onnauwkeurig in de passing werden. Een prima aanval over veel schijven werd koelbloedig met een simpele voetbeweging door Macho afgerond: 2-3. Niet veel later floot de zwak leidende referee voor de rust, en zo kon Snip de puntjes op de i gaan zetten.

Overtalsituatie

De 2e helft begon wat rommelig met veel overtredingen aan beide kanten. En een minuutje later had Macho een gele prent te pakken. De overtalsituatie werd overig onthutsend zwak uitgevoerd door de broekies van Leek. Een schot belandde in de handen van Ched, die de bal strak meegaf aan Rogier, die uiterst beheerst en kalm bleef: 2-3. Nog in diezelfde overtal situatie was Leek overigens wel trefzeker. Hulk had niet in de gaten dat Macho er nog niet in mocht bij een doelpunt van Vedette, en door dat onoplettendheidje ging de bal snel van voet naar voet bij Leek en een vernietigend schot was Ched te machtig: 3-3. Ook Vedette kwam in een overtal situatie. Na een duw op Hulk kwam Leek met 4 man te staan. Vedette bleef goed rondspelen, maar Hulk schoot te gehaast over.

Vrije trappen

De eindfase van de wedstrijd brak aan en het leek wel of de gastheren kapot waren gespeeld. Gingen steeds meer overtredingen maken, met een vrije trap tot gevolg. Topoverleg bij Macho en Hulk, Hulk gunde Macho de bal en die schoot vervolgens via een verdediger binnen: 3-4. Leek was ten einde raad. Een lange bal van Ched op Hulk werd prima op de borst onder controle gebracht door Hulk, die kreeg vervolgens op zijn beurt een duw in de rug, vrije trap. Opnieuw Macho en Hulk bij de bal, deze keer was het Hulk die mocht vuren: 3-5. Na deze goal kwam Vedette niet meer in de problemen en kon het de wedstrijd rustig uit spelen. Eindstand 3-5.

Volgende week wacht de derby. Heracliden 1 neemt het dan thuis op tegen het 2e team van Futsal Winsum. Een kraker in de 1e klasse A die begint om 21.00 in de, Blauwe hel’ (Scherphornhal)