Zaaldames Drachtster Boys winnen in pouleronde

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys in Alkmaar de eerste poulewedstrijd in de Landelijke KNVB beker tegen Dansschool Biersteker uit Noord Scharwoude. Drachtster Boys won vrij eenvoudig met 1-5. De andere poulewedstrijd ging tussen Reiger Boys Elro en Plubos. Plubos won deze wedstrijd met 3-9.
drachtsterboys

Er werd gespeeld volgens de hoofdklasseregels, wat betekende dat er 2x25 min gespeeld werd. Twee weken geleden speelden de Drachtster vrouwen ook tegen Dansschool Biersteker en toen vielen de doelpunten pas in de laatste vijf minuten. Met deze wedstrijd nog in het achterhoofd werd er afgetrapt. Gelijk na de aftrap scoorde Shannon Viet, nadat ze de bal van Vera Veelers goed mee kreeg. 0-1. Danss.Biersteker leek hier even van te schrikken, maar wist binnen vijf minuten de stand alweer gelijk te trekken. Een ogenschijnlijk gemakkelijk schot van net over de middenlijn, werd door keepster Teuny Bosma niet gezien en verdween onaangeraakt in het doel 1-1. Drachtster Boys speelde fel en er zat een flink tempo in. Dansschool Biersteker loerde op de counter met de technisch sterk spelende Sue-Ranie Hok-A-Hin en kwam af en toe ook gevaarlijk voor keepster Teuny Bosma te staan, maar deze was alert. Halverwege de eerste helft scoorde opnieuw Shannon Viet, ditmaal uit een corner van Esther van Toledo. 1-2. Niet veel later zette deze Toledo door goed storend werk, Marleen Reenders vrij voor de goal en zij maakte de 1-3.

Na rust waren het de lat en paal die Drachtster Boys in de weg stonden, maar Dansschool Biersteker kon niet voorkomen dat Esther van Toledo de 1-4 maakte en Lutske de Vries, in het laatste fluitsignaal, de 1-5 nog binnen prikte.

De volgende bekerronde is vrijdagavond 29 november. Dan zullen de poulewedstrijden in Drachten worden gespeeld. Vrijdagavond is er weer een echte Ladies Night in de Lasconhal. Drachtster Boys speelt om 21.15uur de topper tegen koploper Pernis uit Schiedam. Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen om 19.00 uur de Talenten tegen Avanti Stiens en het tweede speelt om 20 uur tegen Be Quick uit Dokkum.

Eindstand: Dansschool Biersteker Vr1 - Drachtster Boys VR1 1-5