EKC wint van Muntendam

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 26 oktober in Eenrum tegen het elftal van Muntendam uit het gelijknamige dorp.
Eenrum                 Kloosterburen1
 In de eerste helft ging EKC voortvarend van start. Muntendam hield een opwachtende houding aan en liet de thuisploeg komen die dat dan ook deed. Het kreeg dan ook de nodige kansen maar het duurde tot de 24e minuut eer men op een voorsprong kwam. Janet Toonder vond Sarah Rijzinga die de bal fraai over de Muntendamkeepster lobte: 1-0. De thuisploeg had een veldoverwicht op de Oost-Groningers die echter meer overtredingen begingen om EKC af te stoppen. In de 32e minuut werd Marjon Bos hier het slachtoffer van en kon ze niet verder. Lisanne Broekema werd haar vervangster. Nog in dezelfde minuut vergrootte EKC haar voorsprong. Janet Toonder nam de corner die in de kluts voor de voeten van Nina Baarslag belandde. Zij aarzelde niet: 2-0. Een minuut later stond het ineens 2-1 toen de verdediging van de thuisploeg de bal niet wegkreeg. Doch EKC liet zich hierdoor niet weerhouden en zocht de aanval. Het kreeg dan ook de nodige kansen waaruit het in de 44e minuut dan ook raak was. Een ingooi van Marije Roelink belandde bij Janet Toonder die de bal voor het doel kreeg waar Sarah Rijzinga als afmaakster fungeerde: 3-1. Dit werd ook de ruststand.

De beginfase van de tweede helft was voor Muntendam. EKC zakte in en de gasten konden meer op komen zetten. Dit resulteerde al na 2 minuten in de 3-2 voor de gasten. Muntendam rook meer en nadat EKC een goede kans liet liggen sloegen de zwart-witten wel toe. Een fraai afstandsschot in de 52e minuut was raak: 3-3. Muntendam rook meer maar EKC wist gelukkig dit tegen te houden. Toch liep het niet bij de thuisploeg. In de 59e minuut kon Lotte Hoogland niet verder en werd zij vervangen door twee elftalspeelster Roos Meijer. Ook EKC kwam er niet door bij Muntendam dat op haar beurt meerdere malen ver kon komen. In de 69e minuut werd Romy (last van m’n hier) Rijzinga vervangen door eveneens tweede elftalspeelster Minou Hegge. Het leek lang bij een gelijkspel te blijven daar geen van beide ploegen kans zag om door te breken tot de 74e minuut aanbrak. Een afstandsschot van Lisanne Broekema werd door de Muntendamkeepster tot corner verwerkt die genomen werd door Krista Berghuis. Nina Baarslag raakte uit deze corner de lat maar Wendy Reitsma haalde vervolgens succesvol uit en zette haar ploeg op een 4-3 voorsprong. Hierna werd het spannend want EKC wilde de voorsprong vasthouden en Muntendam wilde in elk geval nog één punt uit Eenrum weghalen. De gasten zetten dan ook behoorlijk aan maar na de 82e minuut was het over en uit voor de Oost-Groningers. Toen vond Marije Roelink de rappe Sarah Rijzinga die haar ploeg op 5-3 zette. Muntendam probeerde nog wat maar de 5-3 overwinning kwam niet meer in gevaar zodat EKC haar derde overwinning behaalde. Komende zaterdag De Vogels-EKC.