Eenrum-dames winnen van Nieuw Roden

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In de Gemeentelijke Sporthal te Leens speelden de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 25 oktober tegen het team van Nieuw Roden 3 uit het gelijknamige dorp.
Eenrum


Het werd een boeiende partij. Al gauw nam Nieuw Roden het initiatief wat leidde tot een 0-1 voorsprong in de 5e minuut. Natuurlijk probeerde Eenrum wat terug te doen maar vooralsnog faalden haar pogingen. Nieuw Roden was meer voorin en verdubbelde haar voorsprong in de 7e minuut na uit een vrije trap in tweede instantie te scoren: 0-2. Eenrum kreeg ook kansen en wist in de 12e minuut de aansluiting te krijgen. Anda Toonder vond Sarah Rijzinga die de 1-2 inschoot. Hierna kwam Eenrum meer opzetten maar Anda Toonder en Sarah Rijzinga waren onfortuinlijk. Ook Nieuw Roden bleef gevaarlijk maar Eenrum-keepster Hilma Hamming hield haar doel schoon zodat 1-2 ook de ruststand werd.

Na de rust was het toch weer Nieuw Roden dat een overwicht creëerde. Dit resulteerde na 3 minuten in een 1-3 voorsprong. Aan de zijde van Eenrum kroop er wat onrust in de ploeg temeer daar de keepster van Nieuw Roden in zeer goede doen verkeerde. Nieuw Roden drong aan maar keepster Hilma Hamming wist alles af te stoppen. Uiteindelijk wist gelukte het Eenrum om dichterbij te komen. Via Sarah Rijzinga en Ellen Toonder belandde de bal in de 36e minuut bij Anda Toonder die verkleinde naar 2-3. Hierdoor kregen de roodbaadjes meer moed wat zich in de 39e minuut uitbetaalde. Anda Toonder vond Sarah Rijzinga die op de keepster stuitte. Ellen Toonder pikte de bal op en noteerde de 3-3 gelijkmaker. Echter lang wist de thuisploeg dit niet vast te houden want in de 40e minuut kwam Nieuw Roden wederom op een voorsprong: 3-4. Vooral de Hattu zusjes waren een gesel voor de Eenrumer defensie. Toch rechtte Eenrum haar rug en kwam terug. In de 42e minuut vond Sarah Rijzinga Anda Toonder die op de goed keepende doelvrouwe van Nieuw Roden strandde. De meegekomen Linda Bolt maakte het af: 4-4. Hierna werd het heel spannend want beide partijen waren niet tevreden met een gelijk spel wat voor het publiek een boeiend kijkspel opleverde. Vooral Nieuw Roden kreeg de betere kansen maar wist ze niet te benutten. Uiteindelijk sloeg Eenrum in de 49e minuut alsnog verrassend toe. Een combinatie tussen Sarah Rijzinga en Ellen Toonder werd door Ellen zeer fraai afgerond: 5-4. Een laatste wanhoopsoffensief van Nieuw Roden faalde waardoor Eenrum met 5-4 won en haar ongeslagen status in deze competitie handhaafde maar het ging met heel veel moeite. Donderdag 31 oktober is het CSVH 2-Eenrum.