Bekeravontuur dames Eenrum voorbij

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voor hun tweede en laatste bekerwedstrijd moesten de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 19 oktober naar Groningen om aan te treden tegen hoofdklasser GSFV Drs. Vijfje 2. Het miste maar liefst vierspeelsters te weten Sarah Rijzinga, Hilma Hamming, Korinne Huizenga en Margriet Rozema. Gelukkig was Karina Smits bereid om onder de lat plaats te nemen. Met verder maar één reservespeelster tegenover vier bij de tegenstander waren de gasten ook in dat opzicht in het nadeel. Eenrum

Eenrum speelde naar vermogen maar kon het deze avond echt niet doen tegen het veel gemakkelijker spelende Drs. Vijfje. Binnen twee minuten stond Drs. Vijfje al op 2-0. Eenrum kwam er nauwelijks uit en moest zich grotendeels beperken tot verdedigen. Ook keepte keepster Karina Smits overigens een goede wedstrijd. Zij had het dan ook behoorlijk druk in tegenstelling tot haar collega in het andere doel. De eerste aanval van Eenrum geschiedde in de 3e minuut. Twee minuten later stuitte Linda Bolt op de keepster. Maar het was duidelijk dat Drs. Vijfje een maatje te groot was. Toch wist Eenrum de blauwhemden vooralsnog tegen te houden. Een tweede kans voor de roodbaadjes deed zich in de 11e minuut voor. Anda Toonder vond Linda Bolt die naast schoot. Daarna begon Drs. Vijfje de druk op te voeren en door treffers tussen de 14e en 24e minuut stond het bij de rust al 7-0.

Ook in de tweede helft was Drs. Vijfje duidelijk de sterkere. Wel kreeg Eenrum al na een minuut een vrije trap maar hier kwam verder niets uit voort. Het was de thuisploeg dat na 5 minuten op 8-0 kwam. Toch had Eenrum in deze tweede helft wat meer aanvallende aspiraties. Zo liep Anda Toonder in de 33e minuut vast op de keepster. Een minuut later sloeg Drs. Vijfje wel toe: 9-0. Toch speelde de thuisploeg in deze tweede helft wat minder geconcentreerd waardoor Eenrum dus wat meer aan de eerdere genoemde aanvalsintenties toe kwam. Toch werd de roodbaadjes geen doelpunt gegund. De thuisploeg vond nog wel twee keer de weg naar het doel wat de eindstand op 11-0 stelde en waarmee het bekeravontuur voor Eenrum voorbij was. Komende vrijdag Eenrum-Nieuw Roden 3, aanvang 20.00 uur.