Omlandia 8 op karakter langs Real Camaradas 6

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voor hun derde competitieduel mocht Omlandia afreizen naar Zuidhorn voor de confrontatie met Real Camaradas 6. Na het goede begin in de competitie met 6 punten uit 2 duels was Omlandia van plan om dit een goed vervolg te geven. Toch was Real in het begin gelijkwaardig en kwam het door een eigen doelpunt van Pouwels op een 1-0 voorsprong.
OmlandiaA

Na de achterstand was Omlandia de betere partij en kwam het via doepunten van D.Kavanagh, R.Kavanagh en Kooi op een verdiende 1-3 voorsprong. Even leek het erop dat Omlandia zelfs met een 1-4 voorsprong ging rusten, maar een prachtige goal met het hakje van Pouwels werd helaas afgekeurd wegens lichamelijk contact. Met deze 1-3 achterstand zag Real nog kansen op een goed resultaat en zocht het met succes de goal op van Omlandia, binnen 5 minuten was de achterstand omgebogen in een 3-3 tussenstand.

Met deze tegenslag zocht Omlandia weer eens de goalie van Real op en binnen korte tijd was de gelijke stand weer weggepoetst door treffers van de Jong en D.Kavanagh die daarmee de tussenstand op 3-5 brachten.

Omlandia leek Real op de knieën te hebben maar zag juist dat Real weer ijzersterk kon terug komen, wederom met 2 doelpunten kwamen zij terug tot een 5-5 tussenstand. De krachten moesten bij Omlandia gebundeld worden de laatste 5 minuten om met de 3 punten uit Zuidhorn te vertrekken. Onder aanvoering van een sterk spelende R.Kavanagh in de 2e helft kwam Omlandia door 2 goals van deze op een gewenste 5-7 voorsprong.

In de slotseconden kon keeper Slagter de vrijstaande D.Kavanagh bereiken die het duel met een 5-8 stand liet eindigen. Met deze zwaarbevochten overwinning blijft Omlandia meedoen bovenin met 9 uit 3, volgende week staat de bekerontmoeting met Oosterhoek 8 in de vertrouwde Tiggelhal op het programma.