Zaaldames Drachtster Boys te sterk voor FC Gerle

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Na een mooie speech van teamleider Cor Kramp was er een indrukwekkende en emotionele 1 minuut stilte voor de deze week overleden Gideon van Ligten. Daarna moesten de dames van Drachtster Boys, die met rouwbanden speelden, aantreden tegen FC Gelre uit Wehl. Zij konden de jarige Shannon Viet er niet van weerhouden om vijf maal te scoren.
drachtsterboys

Na de aftrap door pupil van de week Lars Storms kwamen de zaalvrouwen van Drachtster Boys gelijk goed uit de startblokken. Binnen twee minuten wist Shannon Viet na een bekeken schot het doel van FC Gelre al te vinden en werd Ashley Laurentzen verrast. 1-0. Even daarna kon Shannon Viet op de befaamde uitgooi van Teuny Bosma de bal in de korte hoek knap binnen koppen. 2-0. FC Gelre kreeg ook een paar goede kansen, maar wisten deze niet goed te benutten. Halverwege de eerste helft maakte Janneke Vellema de 3-0, na een goede 1-2 combinatie met Viet. Na een goede actie van Sylvia van der Geest langs de zijlijn, kon opnieuw Shannon Viet de 4-0 binnen lopen. In de laatste minuut kreeg Drachtster Boys nog een vrije trap. Deze werd goed binnengeschoten door Sylvia van der Geest. Zo was de ruststand 5-0.

In de tweede helft kwam er meteen gevaar van FC Gelre. Uit een counter schoot Wieke Wassink na een 1 op 1 situatie met keepster Teuny Bosma maar net naast. Shannon Viet zette echter nog even aan. Uit een ingestuurde corner schoot zij de bal snoeihard binnen, 6-0 en even later kon ze uit de draai haar vijfde van de avond maken. 7-0. Daarna verslapte Drachtster Boys. Barbara Roemeon (7-1) en Naomi Toussaint (7-2 en 7-3) wisten hier in de laatste vijf minuten nog van te profiteren.

Drachtster Boys Vr1 zaal speelt vrijdagavond niet tegen AORC in Amsterdam (i.v.m. de Marathon). Deze wedstrijd is uitgesteld naar januari. Die week daarop, 25 oktober, spelen de Drachtster vrouwen in Alkmaar voor de landelijke beker. Vrijdagavond 1 november spelen zij pas weer in de Lascon Hal in Drachten. Dan staat de topper tegen de huidige koploper Pernis uit Schiedam op het programma.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – FC Gelre Vr1 7-3

Selectie Dr.Boys :Teuny Bosma, Janneke Vellema, Sylvia van der Geest, Marleen Reenders,
Shannon Viet, Lotte Donath en Lutske de Vries

Selectie FC Gelre : Ashley Laurentzen, Celine Ewes, Wieke Wassink, Astrid van der Zijden,
Barbara Roemeon, Naomi Toussaint, Linda Tiemes en Frederique Smit.