Geflatteerd verlies EKC tegen Glimmen

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 12 oktober uit tegen het elftal van de v.v. Glimmen in het gelijknamige dorp onder de rook van Haren/Groningen. EKC was danig verzwakt want het moest het doen zonder de afwezige Wendy Reitsma en de geblesseerden Janet Toonder, Loes Korhorn en Nicky Bos. Daarom startte Claudia van der Horn van het tweede elftal in de basis. Sarah Rijzinga werd nu in de achterhoede geposteerd.

Eenrum                             Kloosterburen1


De thuisploeg was toch de meer aandringende partij. Het spel speelde zich dan ook mee voor het EKC-doel af dan omgekeerd. Natuurlijk had EKC ook wel aanvallende intenties maar het was toch meer bezig met het tegenhouden van het fysiek sterke Glimmen. Na 12 minuten was een afstandsschot van Glimmen te verrassend voor keepster Marijn Nienhuis: 1-0. Glimmen bleef meer aandringen maar vooreerst kwam ze er niet door. De volgende tegenslag kreeg EKC in de 19e minuut te verduren. Keepster Marijn Nienhuis viel geblesseerd uit waardoor aanvalster Marjon Bos – die in het verleden ook wel blijk gaf over keeperskwaliteiten te bezitten – op doel kwam. Helaas werd hierdoor de voorhoede verzwakt. Minou Hegge van dames 2 kwam het elftal complementeren. Toch was EKC niet geheel kansloos. Er waren wel mogelijkheden maar een doelpunt wilde er niet vallen. Het was toch weer Glimmen dat in de 41e minuut de ruststand op 2-0 stelde.

In de tweede helft was het spelbeeld eender aan de eerste helft. EKC was ook nu meer bezig met het tegenhouden van Glimmen dan dat het zelf aan aanvallen toekwam. Wel moest de keepster van Glimmen iets meer in actie komen maar zij wist haar doel schoon te houden. Zo stuitte Sarah Rijzinga in de 53e minuut op die bewuste doelwachtster. In de 56e minuut scoorde Glimmen helaas wel: 3-0. Vier minuten later kwam de spanning weer wat terug. Nina Baarslag speelde de bal naar Sarah Rijzinga die de 3-1 binnenschoot. Na een tegenstoot van Glimmen kwam nu EKC meer opzetten. Lotte Hoogland viel in de 64e minuut uit en werd vervangen door Marlies Tammens van eveneens dames 2. Nu waren er mogelijkheden voor EKC maar Lisanne Broekema – na een pass van Sarah Rijzinga in de 65e minuut – en Sarah Rijzinga zelf – na een pass van Nina Baarslag een minuut later – wisten niet af te maken. Aan de andere kant was keepster Marjon Bos ook aardig op dreef om haar doel schoon te houden. Helaas begon EKC na haar opleving weer in te zakken en Glimmen profiteerde gelijk in de 73e minuut gelijk: 4-1. Aanvallend was het met EKC gebeurd en zelf kreeg het in de 85e en 89e minuut nog twee treffers om de oren waardoor de eindstand geflatteerd op 6-1 kwam. Zaterdag 2 november is het EKC-Muntendam, 14.00 uur, sportpark Eenrum.