Loppersum rukt na zege op naar toppositie 2J

Geschreven door Sander Eisinga op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Ver in blessuretijd pakte Loppersum een belangrijke zege. In Emmen werd het een 1-0 zege voor de Lopsters die door dit resultaat nu samen met DZOH aan de leiding gaat in 2J. drenthina                                           scloppersum

Loppersum startte in een ongewijzigde opstelling tegen Drenthina dat vooraf de 4e plek bezette. Ook de nummers 1 en 3 (DZOH en Klazienaveen) troffen elkaar dit weekend waardoor er veel te winnen was voor wat betreft de eerste periode.

Loppersum startte sterk maar zou de hele wedstrijd last houden van een ongelukkige middag voor de aanvalslinie. Gedurende de wedstrijd werd voor Drenthina eigenlijk maar een echte kans genoteerd. De bal werd voorlangs getrokken maar de inkomende aanvaller kon er net niet bij door ingrijpen van een van de verdedigers die de bal nog net kon toucheren.

Aan de andere kant voor het doel van Drenthina werden ook niet veel grote kansen genoteerd, Jeffrey Leegstra en Ruben Danhof hadden kregen wel een kans op de score te openen maar zagen hun kans in rook op gaan. Jeffrey Leegstra ging te ver naar buiten waardoor zijn schot geblokt kon worden en Ruben Danhof kwam een teentje te kort om de bal de juiste richting mee te geven.

In de 80e minuut, bij een 0-0 tussenstand, had Drenthina al drie keer gewisseld. Een van de aanvallers verstapte zich en blesseerde zich behoorlijk. Na drie minuten verzorging was de conclusie dat er met tien tegen elf zou worden verder gespeeld.

Loppersum begon vervolgens aan een slotoffensief en kreeg kansjes maar scoorde niet. In de 94e minuut nam invaller Mark van Doorn een corner die hij scherp bij de tweede paal plaatste. Aanvoerder Peter Groenewege kopte goed naar de grond en kon zo de 0-1 aantekenen. Met nog twee minuten te gaan kwam Loppersum niet meer in de problemen en omdat DZOH gelijkspeelde bij Klazienaveen staan Loppersum en DZOH samen aan kop in 2J.