Gaat VVK zaterdag stunten tegen De Heracliden

Geschreven door Jonathan Kamminga op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

.Aanstaande zaterdag 13 oktober staat er op sportpark, Het Noorden’ een leuk duel op het programma. VVK krijgt dan bezoek van De Heracliden. Garanties voor veel doelpunten zijn er absoluut, zeker als we kijken naar de historie tussen deze twee clubs in voorgaande jarenvvk1DeHeracliden
 

 

De Heracliden heeft zaterdag, na het onnodige gelijkspel van een week eerder tegen Noordwolde, wederom dure punten laten liggen in strijd om de koppositie. In het thuisduel tegen Eems Boys werd er met 1-1 gelijk gespeeld.

Op basis van de eerste helft mocht De Heracliden blij zijn dat Eems Boys niet met een ruime voorsprong de rust in ging. Na rust was het speelbeeld totaal anders. De Heracliden liet zien dat het aanvallend toch stukken beter kon maar de aanvallen op het doel werden helaas niet goed afgemaakt. Toch werd er in de 80e minuut uit een corner gescoord waarbij de prima keepende Bas Westerhuis kansloos was.

VVK verloor hun stadsderby tegen Lycurgus met ruime cijfers: 5-0. Voor VVK is het dus zaak om de boel weer enigszins in het gareel te krijgen om niet voor de winterstop op een onoverbrugbare achterstand te worden gezet, in strijd om de middenmoot en lijfsbehoud in 3C.

VVK is bezig aan het tweede seizoen in de 3e klasse maar erg voortreffelijk gaat het nog niet.
Vorig jaar eindigden de stadjers op een 12e plek, en werd duidelijk dat er geschaafd moest worden aan het aantal tegendoelpunten, 81 om precies te zijn. De teller na vijf wedstrijden staat alweer op twintig, dus het lek lijkt nog niet boven voor de manschappen van coach Erwin Molog.

In het seizoen 2008 / 2009 mocht De Heracliden voor het eerst kennismaken met VVK in competitieverband, het won eenvoudig met 0-6 en 3-0, een hoofdrol was er toen voor Mark Knol, die in de uit en thuiswedstrijd een hattrick liet aantekenen. Vorig seizoen eindigde de eerste confrontatie in een 2-6 overwinning voor de Heracliden, thuis werd er verloren met 2-3.

Na het duel tegen De Heracliden zal VVK mogen aantreden tegen Westerlee, in de 1e knock-out fase van de KNVB beker. Niet onverdienstelijk werden zij groepshoofd met onder andere ONR uit Roden en BSVV in de poule. De generale repetitie tegen Westerlee in competitieverband werd alvast gewonnen door VVK met maar liefst 5-1. Dit bleek ook de enige overwinning te zijn, de overige wedstrijden gingen verloren met grote cijfers. We vinden VVK daarom ook terug op een 13e plaats. De wedstrijd tegen De Heracliden vindt plaats op Sportpark het Noorden en begint om 14.30 uur