OMLANDIA 8 LAAT USQUERT 2 KANSLOOS

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voor vrijdag 4 oktober stond het duel tussen Omlandia 8 en Usquert 2 op het programma waar bij beide partijen een aantal inwoners van Usquert te bewonderen waren.

OmlandiaA

Op voorhand dus een beladen ‘derby’ waar vele supporters op af waren gekomen, toch moest het voor Omlandia op ervaring en kwaliteit geen probleem zijn om Usquert aan de kant te zetten. Binnen 3 minuten was het signaal afgegeven door de jarige aanvoerder D.Kavanagh die met 2 vroege treffers Omlandia al in een zetel bracht. Usquert had hier en daar moeite om te gaan met het kwaliteitsverschil en had voor rust al twee gele kaarten nodig waarvan de eerste met rood bestraft had moeten worden na een absurde charge op D. Kavanagh. Met een uitblinkende K. De Jong, die 4 treffers voor zijn rekening nam ging Omlandia de rust in met een 8-0 voorsprong.

Na de rust was het onrustiger aan de kant van Omlandia en had de meer moeite om kansen te creëren en te benutten. Toch mocht in deze helft nog viermaal gejuicht worden na treffers van N. Ouwels, R.Kavanagh, D.Kavanagh en wederom K. De Jong waarmee uiteindelijk een 12-0 overwinning werd behaald door de Omlandianen. Zonder tot een groots niveau te komen was het kwaliteitsverschil toch te groot tussen beide teams.Met 6 punten uit 2 duels kent Omlandia een goede start en hoopt het dit volgende week een goed vervolg te geven als er in Zuidhorn mag worden aangetreden tegen Real Camaradas 6.