Johan Roeters spelregelkampioenschap COVS Groningen en omstreken weer van start

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Alle voetballiefhebbers uit Groningen en de rest van Nederland zijn van harte uitgenodigd hun eigen spelregelkennis te testen door deel te nemen aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken.

 

logo covs


De strijd bestaat uit zes rondes van telkens vijf meerkeuzevragen. Een prima manier om als voetballiefhebber je spelregelkennis te testen! En bovendien de kans om in de voetsporen te treden van illustere winnaars uit het verleden, onder wie bijvoorbeeld ene Roelof Luinge... De vragen van ronde 2 en 3 zijn nu te maken via www.covsgroningen.nl. Op die site bovendien de vragen én antwoorden (compleet met toelichting) van de afgesloten eerste ronde.

De Scheidsrechtersvereniging organiseert de spelregelstrijd al sinds 1980, en sinds drie jaar ook via de website. Naast een klassement voor leden (scheidsrechters dus), wordt er een apart klassement bijgehouden van deelnemende niet-leden. De winnaar krijgt de Johan Roedersbokaal, vernoemd naar een vermaard overleden lid van de vereniging. De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is de grootste sport- en belangenvereniging van en voor voetbalscheidsrechters in Nederland. De vereniging, opgericht op 8 maart 1933, telt ongeveer 200 leden, vijftig donateurs en tachtig donateurverenigingen. De vereniging komt op voor de belangen van de arbitrage en organiseert activiteiten als trainingen, lezingen et cetera.