Dames EKC winnen ruim van Zuidhorn

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 5 oktober in Eenrum de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Zuidhorn uit het gelijknamige dorp. Om weg te komen uit de degradatiezone was een overwinning nu zeker noodzakelijk.

Eenrum                                           Kloosterburen1
Deze zou er dan ook komen want na een rustig begin trok EKC de wedstrijd naar zich toe. Na 6 minuten gaf Romy Rijzinga de pass waaruit zus Sarah de 1-0 noteerde. In de 11e minuut was het opnieuw raak. Krista Berghuis gaf de voorzet waaruit Romy Rijzinga nu zelf scoorde: 2-0. Zuidhorn probeerde wel wat terug te doen maar slaagde daar niet in. Na 20 minuten kreeg EKC met een tegenslag te maken toen Janet Toonder met een hamstringblessure uitviel. Lisette Luit van het reserveteam werd haar vervangster. EKC nam meer en meer het initiatief wat zich in de 32e minuut wederom uit betaalde. Met een afstandsschot zorgde wederom Romy Rijzinga voor de 3-0. Zuidhorn was even dicht bij een treffer waarna EKC nog voor de rust opnieuw toesloeg. Via Krista Berghuis kwam de bal in de 39e minuut bij Lisanne Broekema terecht die de ruststand op 4-0 stelde.

De tweede helft was toch van een minder gehalte. Weliswaar speelde EKC ook nu meer naar voren maar het zag er allemaal wat minder uit dan voor de rust. Er waren wel wat kansen maar deze werden niet benut. Het wilde nu even niet lukken met EKC. Zuidhorn was in de 63e minuut dicht bij een treffer maar Lotte Hoogland redde op de lijn. Drie minuten later was het echter wel raak: 4-1. Een minuut later werd Krista Berghuis vervangen door Claudia van der Horn eveneens van het tweede elftal. Zuidhorn rook meer en begon dan ook meer aan te dringen. In de 76e minuut betaalde zich dat dan ook uit: 4-2. Nu moest EKC wel opletten dat het de wedstrijd niet weggaf. Zuidhorn putte hoop uit haar tweede treffer en zette nog meer aan. Het wilde echter niet gelukken om EKC nog meer pijn te doen. Nadat Lotte Hoogland nog voorlangs schoot stelde EKC in de 84e minuut definitief veilig. Via Claudia van der Horn, Sarah Rijzinga en Romy Rijzinga kwam de bal weer terug bij Sarah die de 5-2 tegen de touwen joeg. In de 89e minuut kwam Marjon Bos er nog in voor Wendy Reitsma maar het bleef bij de 5-2 eindstand waarmee EKC weer meer afstand neemt van de onderste regionen. Komende zaterdag is het Glimmen-EKC.