Zaaldames Drachtster Boys winnen weer

Geschreven door Conny Oosting -Wildeboer op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys in Noord-Scharwoude en wonnen met 1-4 van Dansschool Biersteker. Lang bleef het spannend, maar in de laatste vijf minuten wisten Shannon Viet en Vera Veelers de eindstand van 1-4 op het bord te zetten. Met deze drie punten vindt Drachtster Boys weer aansluiting bij de top vijf. drachtsterboys

 
De eerste helft was het Dansschool Biersteker dat Drachtster Boys onder druk zette. Drachtster Boys, dat de laatste weken zoekende is naar de vorm, had het hier lastig mee en maakte diverse lichte overtredingen. De kansjes die Drachtster Boys kreeg werden door de goed keepende Elisa Hartog gepareerd. Vlak voor rust wist Vera Veelers, op aangeven van Shannon Viet, de bal in het dak van het doel te werken. 0-1. Dansschool Biersteker kon niet echt gevaarlijk worden, maar kreeg wel twee 10 meter ballen. Eén was voor keepster Teuny Bosma en de andere werd door Lisa de Groot naast geschoten. Drachtster Boys wist nog enkele malen de paal of lat te raken, maar de rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong.

 De tweede helft was het spelbeeld niet anders. Drachtster Boys was zoekende in de aanval en Dansschool Biersteker loerde op de counter met de snelle en behendige Sue-Ranie Hok-A-Hin. Met nog ruim negen minuten op de klok wist Sue-Ranie Hok-A-Hin na een goed uitgespeelde counter de gelijkmaker dan ook te scoren. 1-1. In de laatste vijf minuten kwam Drachtster Boys toch nog tijdig op stoom. Shannon Viet schoot uit de draai hard raak. 1-2. Vera Veelers maakte even later, na een goed opgezette aanval de 1-3 en even later kon opnieuw Vera Veelers vanaf de zijlijn naar binnen dribbelen en keepster Elisa Hartog passeren. Hiermee zette ze de eindstand van 1-4 op het scorebord.

Na vijf ronden staat Drachtster Boys op de zesde plaats, drie verliespunten achter de vier koplopers. Drachtster Boys Vr1 speelt vrijdagavond weer thuis, in de Lascon Hal (Korfbalhal), om 21.15 uur tegen FC Gelre Vr1 uit Wehl.  

Eindstand:   Dansschool Biersteker Vr1 - Drachtster Boys VR1 1-4