Ruime nederlaag zaal-dames Eenrum

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De zaalvoetbaldames van Eenrum speelden vrijdagavond 4 oktober n hun thuisbasis, de gemeentelijke sporthal te Leens, de eerste bekerwedstrijd tegen competitiegenoot WMC uit Winschoten. Eenrum miste keepster Hilma Hamming en dus stond Linda Bolt nu in het doel.
Eenrum

De wedstrijd was kalm begonnen of WMC scoorde al twee keer en stond na 2 minuten op een 0-2 voorsprong. Een snelle aanval van Sarah Rijzinga over rechts betekende in de 2e minuut ook alweer de aansluiting: 1-2. De wedstrijd werd in een pittig tempo gespeeld iets wat WMC met haar 5 wissels beter afging dan de thuisploeg met haar 2 wisselspeelsters. Toch wist Eenrum in de 5e minuut door wederom Sarah Rijzinga na een snelle aanval over rechts op gelijke hoogte te komen: 2-2. Een minuut later stond het alweer 2-3. WMC was sterker en beschikte ook over individueel sterke speelsters. Het snelle begintempo zakte al wat in waardoor Eenrum vooralsnog goed kon meekomen. Toch was het weer WMC dat haar voorsprong door treffers in de 15e en 16e minuut uitbreidde naar 2-5. Daarna deed Eenrum iets terug. Een afstandsschot van Anda Toonder in de 17e minuut was raak: 3-5. Doch WMC nam het weer over en nam nog voor de rust door doelpunten in de 19e en 25e minuut een 3-7 voorsprong.

Na de rust drukte WMC door. Nu stond Ellen Toonder op het doel bij de roodbaadjes en was Linda Bolt veldspeelster. Ook bij WMC was er van keepster gewisseld. De gasten kwamen door treffers in de 28e en 31e minuut op 3-9. Een minuut later deed Eenrum wederom iets terug. Via Vera Toonder en Sarah Rijzinga belandde de bal bij Linda Bolt die raak schoot: 4-9. Het maakte de stand iets dragelijker maar de wedstrijd was al voor de rust gespeeld. Hierna nam WMC het initiatief en door haar sterkere techniek en individuele klasse ging het ineens heel snel. Eenrum probeerde wat terug te doen maar Anda Toonder raakte de kruising en Korinne Huizenga stuitte op de keepster. Na 44 minuten stond het dan ineens 4-13 waarna Eenrum in de 48e minuut nog éénmaal wat terug mocht doen. Selina Smits vond Linda Bolt die haar tweede van die avond maakte: 5-13. In de laatste minuut bepaalde WMC de eindstand op 5-14 waarmee het een goede basis legde voor de winst in de bekercompetitie. Eenrum hoefde zich echter niet te schamen want WMC was gewoonweg veel beter. Donderdagavond 10 oktober is het weer Eenrum-Nieuw Roden 3, aanvang 21.30 uur, Sporthal Leens.