Ruime overwinning Warffum

Geschreven door Kees Mulder op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Het was voor de mannen Bakker/Mulder uit Warffum even afwachten afgelopen zondag met welk elftal vv Froombosch in het veld kwam. Froombosch had wat personele problemen maar het blauw-witte team verkocht zijn hun huid zo duur mogelijk hoewel trainer Haiko de Wit slechts twaalf spelers tot zijn beschikking had.
Warffum1

Toch zag het er in de beginfase van de wedstrijd naar uit dat Warffum een hoge score zou behalen, want al na twee minuten scoorde Bos, na aangeven van Bakker, de 1-0. Bos had in de dertiende minuut zelf de 2-0 kunnen laten aantekenen. Keeper Ritsema van Warffum "roeide" de bal uit de verdediging en de bal bereikte Bos die alleen op de keeper van Froombosch af kon gaan. De lob van Bos verdween, mede door de wind, over het doel. Nog geen minuut later leek Froombosch op gelijke hoogte te komen toen een te zachte terugspeelbal van Klinkhamer van Warffum een prooi werd voor de rappe spits Robert Goelema van Froombosch. Goelema deed in principe alles goed. Hij omspeelde keeper Ritsema en met zijn linkerbeen leek de bal in het doel te gaan. Een mee opgekomen speler van Froombosch probeerde met een uiterste krachtinspanning de bal alsnog het laatste zetje te geven, maar aanvoerder Klaassen van Warffum gooide al zijn ziel en zaligheid in de strijd en voorkwam erger voor de Warffumers. Warffum was wel de bovenliggende partij maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Daarvoor was het baltempo te laag, de passes onnauwkeurig en ook het doorschuiven in aanvallend en verdedigend opzicht was onder de maat. In de twintigste minuut leek een verdwaalde voorzet van Klinkhamer in de verre hoek te verdwijnen maar de lat bracht redding voor Froombosch. De weer in het veld terugspringende bal werd door Bos breed gelegd op Maggi die net naast schoot. Froombosch probeerde met lange halen tot succes te komen maar dit verontrustte Warffum allerminst.
Vijf minuten later was het wel raak voor Warffum. Kloosterhuis zette met een bekeken steekballetje Maggi aan het werk en op diens inzet moest de keeper van Froombosch voor de tweede keer de gang naar het net maken: 2-0

De wedstrijd kabbelde zich wat voort totdat Klinkhamer het op zijn heupen kreeg. Op snelheid ging hij het strafschopgebied van Froombosch in en probeerde zijn tegenstander te omspelen. Op het moment dat Klinkhamer wilde uithalen werd hij neergelegd en de rustig en bekwaam leidende scheidsrechter Prins legde de bal terecht op de stip. Klaassen wist zich wel raad met dit buitenkansje en scoorde in de vijfenveertigste minuut de 3-0. De tweede helft was nog maar vier minuten oud toen Bos op karakter de bal veroverde en de bal prima voorgaf op de geheel vrijstaande Bakker die beheerst scoorde. 4-0. In de 51e minuut lette verdediger Klaassen even niet op toen Goelema van Froombosch verwoestend uit kon uithalen. Keeper Ritsema van Warffum ranselde de bal met een prima redding uit het doel. Warffum begon steeds slordiger te spelen, de organisatie werd "losgelaten" en het spel zakte naar een bedenkelijk niveau. Ook onnodige overtredingen werden gemaakt. Zo ook in de 67e minuut op ongeveer dertig meter van het doel van de Warffumers. Aanvoerder Hofman van Froombosch schoot de bal via het been van Klaassen zo maar binnen. 4-1. Eén minuut later aan de andere kant zette Kloosterhuis Bakker met een voorzet in de gelegenheid om zijn tweede goal van de middag te maken. Doch diens inzet verdween over het doel. In de vierenzeventigste minuut was het invaller Poel van Warffum die Bakker aanspeelde en met een bekeken schot in de korte hoek kwam zo leek de eindstand in de boeken.

De onvermoeibare Froombosch-spits Goelema ging nog maar een keer achter een verdwaalde dieptebal aan. Verdediger Woltjer van Warffum leek het één tegen één duel te winnen. Woltjer draaide net de verkeerde kant op met de bal en zo kon Goelema alleen op doelman Ritsema afgaan om de 5-2 te laten aantekenen. Door deze overwinning staan de Warffumers, samen met Harkstede, op een gedeelde tweede plaats. Koploper Engelbert heeft hetzelfde aantal punten als deze twee ploegen, maar Engelbert heeft één wedstrijd minder gespeeld. Pikant detail: Komende zondag wordt gespeeld: Engelbert-Warffum om 14.30 uur