OMLANDIA 8 VERRAST DRS.VIJFJE 11 IN DE BEKER

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voor vrijdag 27 september stond het eerste bekerduel gepland tegen 2e klasser drs. Vijfje 11, Omlandia zou op papier een zeer lastige avond tegemoet aangezien het zelf in de 4e klasse uitkomt. Toch was men, ondanks het missen van Stefan de Jong wegens een blessure, vol goede moed afgereisd naar de Struikhal in het ACLO-complex, waar de beide broers Ryan en Darren Kavanagh weliswaar niet geheel fit zich bij hun teamgenoten voegden.
1380392149NFOTO OMLndia

Wichard Slagter, Ernstjan de Boer, Darren Kavanagh, Ryan Kavanagh en Lauris Kooi kregen van aanvoerder Darren Kavanagh een basisplaats toebedeeld wat inhield dat Nico Pouwels en Kevin de Jong op de bank mochten beginnen.

De tactiek was duidelijk, verdedigend opstellen en er af en toe met gevaarlijke counters uitkomen omdat verwacht werd dat de tegenstander het betere van het spel zou hebben.

Maar alles was minder waar, in de eerste minuten deed Omlandia niks onder voor de studenten en waren de kansen voor de bezoekende ploeg maar telkens vond men een sterk spelende keeper op hun pad.

Aan de andere zijde kwam keeper Slagter nauwelijks in de problemen, slechts 2x moest hij optreden bij een vrije trap waarvan hij één kon keren en de andere maal geholpen werd door een goed opgestelde muur.

Omlandia kreeg halverwege de eerste helft zelfs een man-meersituatie nadat een speler van Vijfje met geel voor twee minuten werd weggezonden na een charge op Kooi, in deze fase was Omlandia te onrustig en kon het de overtal-situatie niet omzetten in doelpunten.

In de resterende minuten konden beide keepers hun doel schoonhouden waardoor dit aantrekkelijke duel met de brilstand de rust inging waarin werd besloten om de tactiek vol te houden en hopend dat de keeper eens ging ‘breken’.

Omlandia had ook de tweede helft het betere van het spel en was het team wat het meeste recht op een voorsprong had. Na ruim vijf minuten werd het harde werken beloond en kon spits Pouwels een strakke voorzet van D.Kavanagh binnenlopen en de 0-1 aantekenen.

Na de terechte voorsprong zakte Omlandia in en werd de druk van Vijfje groter, R.Kavanagh hapte te gretig op zijn tegenstander en zag deze een pass geven naar de vrijstaande spits die dit buitenkansje niet onbenut liet: 1-1.

Toch pakten de heren van Omlandia de draad weer op en ging het met veel vertrouwen richting de goalie van Vijfje. Even later werd De Jong in het doelgebied gevloerd wat resulteerde in een strafschop, Deze was echter niet besteed aan D.Kavanagh die de bal naast plaatste en zo liet de voorsprong nog even op zich wachten.

Enkele minuten later was het wel raak voor Omlandia. Een vrije trap bij het eigen doelgebied kon door Slagter kort gegeven worden aan D.Kavanagh die zijn eerste tegenstander in de luren legde om vervolgens de helft van de tegenstander in te dribbelen. Hier werden nog eens twee tegenstanders gepasseerd en uiteindelijk schoof hij het speeltuig in het netje waarmee Omlandia op een 1-2 voorsprong kwam.

De fout was hersteld en de vreugde was groot. Toch waren er nog circa 10 minuten te spelen en was de zege nog niet binnen voor Omlandia. Maar de sterk spelende Kevin de Jong kon via de linkerkant een combinatie opzetten met R. Kavanagh. Nadat hij vervolgens de bal terug ontving was het een koud kunstje om de 1-3 binnen te schieten.

Met twee doelpunten voorsprong en nog een kleine vijf minuten op de klok moesten de drie punten meegenomen worden. Toch was het Vijfje die het nog even spannend maakte na een goede individuele actie die tot een 2-3 tussenstand werd gepromoveerd.

De laatste minuten werden goed uitgespeeld en uiteindelijk kwam daar het bevrijdende eindsignaal en werd het een prachtige overwinning voor Omlandia 8 op een ploeg die twee klassen hoger speelt. De overwinning werd gevierd in zowel de kleedkamer als de kantine, zoals het op de foto zichtbaar is en het achtste verheugd zich op volgende week als in de Tiggelhal de ontmoeting met Usquert 2 op het programma staat.